Wat is het verschil tussen jeans en broeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een broek is niet van spijkerstof gemaakt een jeans is dat wel. Hier heb ik informatie gevonden over jeans en broeken. Bij de onderste bron kun je zien welke jeans soorten er allemaal zijn en je kunt er nog veel meer info lezen. Toegevoegd na 1 minuut: bij de bovenste link zie je info over een gewone en een spijkerbroek

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broek_(kledingstuk)
http://www.spijkerbroeken.com/dossiers/soo...

Een jeans (spijkerbroek, ook wel jeansbroek genoemd) is een soort broek. Elke jeans is dus een broek, maar niet elke broek is een jeans.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spijkerbroek
http://www.woorden-boek.nl/woord/jeans

Jeans is een Engels woord. In het Nederlands wordt het een spijkerbroek genoemd. Een spijkerbroek is altijd gemaakt van denim: een bijzonder sterke, gekeperde katoenen stof. Het Engelse woord voor broeken is: trousers. Broeken kunnen zijn gemaakt van onder andere gewone dunne katoen, dikke warme wollen stof, leer, polyester, linnen, enzovoorts. Er zijn diverse soorten broeken, en één van die soorten is de spijkerbroek. Er zijn mensen die alléén jeans in hun kast hebben hangen. Maar de meesten hebben daarnaast ook andere soorten broeken. Bijvoorbeeld een bermuda, een trainingsbroek, een pantalon (dat is een hele nette broek waar meestal een jasje bij gedragen wordt), en een knickerbocker. Verder heeft iedereen natuurlijk onderbroeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100