Bij welk woord adem je het meest uit?

Mag in iedere taal zijn (van de planeet Aarde)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

alaaaaaf

Bij het woord HOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

bij het woord HAAALLOOOO!!!! Toegevoegd na 1 minuut: el als je zegt EHBO

Kindercarnavalverenigingsoptochtvoorbereidingswerkzaamheden. Toegevoegd na 2 minuten: En als het een echt bestaand woord moet zijn, is het de langste plaatsnaam ter wereld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyr-ndrobwllllandysiliogogogoch. Dat is de naam van een dorpje en een voormalig spoorwegstation op het Britse eiland Angelesey. De letterlijke betekenis: de plaats van de kerk van de heilige Maria in een bos van witte hazelaars bij een draaikolk en bij de kerk van de heilige Tysylio dicht bij een rode grot.

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf!

pffffffffffffffff

Het woord met de meeste lettergrepen.

als ik m 'n longen leeg wil maken gebruik ik het woord oeffffffffff.

Oooooooooom.

'Van aanvang tot slot' van Leo Vroman (in de bundel 'De godganselijke nacht'), met daarin een 'woord' van 1464 letters. Aanvangstvalligkuurwerkstukwerkkrachterwerkplaatstaanvalligstoelgangstvalligstoelgangbaardluisterrenwachterwerkerkraambeiderdonsterfelijkkleedvermakelijkheiderdonsterfelijkdienstplichtgevendeelsombergtochtendeldarmoedertientalrijkdomkoplichtgevenwellustmoordeelnamelijkstoeterughedendagelijkwaardigheidenneboomslangdraderwerkkringlopereereplaatstcngelehaaremspoorlogikapottenbakkerijwegtandersomberoofvogeleendrachthoekhuisraadhuisvrouwkleedvermaakschuittochtvlaagveenheidennebomensapenhouderdomwegwijzerdraadgeverzwijnglasscherfdeelwoordeeltekengetallangoordeelsomberichtlijnrechterkantoorwormeneerslagroomsoesterloopsychemieterstondergangpaddestoelgangrenpaardvarkadelaarzelinguïstiekummelkbroodborstkasplantüopendantikristalgeheelhuidspierenbakvisvangstzweetlustmoordeelnamensenhandijviervouderderangstdroomtaartsvaderlatentzeilanderijbewijsvogeliefdelevenwellusthofselenietwattendelementaalregelantierelierdichtbijsterkersversvoetstapvoetstandersommerendeelsommigrantsoenerewatandersnietsnutsbedrijfveerkrachterstevorenpaardewerkstukvallendenderendeerniswekkenmerkbaarmoedermateriemensentochwatmoetiktaktentastbaarmoedermateloostzeepwaterstandeloostzeepwatertandendrietveldslag.

paashaasschaamhaarverzamelaar

Zucht...is het woord waarbij je het meest uitademt.

hottentottententententoonstellingsinformatiekraam

Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu. Dit is een heuveltje in New Zealand, komt ook in aanmerking voor het langste woord ter wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100