In welke delen van nederland wordt de uitdrukking "Wablief?" nog gebruikt voor "Wat bedoelt u ?"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn vader zei dat altijd en hij kwam uit het Utrechtse. Lijkt me dus, gezien de andere antwoorden, dat het in heel Nederland, bij de oudere mensen, voorkomt.

In oa limburg

Ik hoor het vaak bejaarde mensen nog wel eens zeggen, hier in het oosten van het land.

Wablief ies typisch Oost-Vlaams, ik ken duuzend menksen die da weurd ook gebruiken. In Nederland hoor je het nog veel in Limburg en Noord-Brabant.

In het deel waar ik woon (limburg) Gebruik het zelf ook nog altijd en wordt vaak toe ? gelachen wanneer ik het zeg

Ik als Groninger gebruik het ook, of het echt bij ons dialect hoort weet ik niet.

Woon tegenwoordig ook in Groningen. Hoor de uitdrukking alleen nog gebruikt worden door de wat oudere mensen. De jeugd gebruikt meer termen als: "he?". "wat??"en "huh?".

Sowieso zuid (Limburg, N-Brabant) maar ook (een stuk van) oost. In regio Nijmegen zeggen ze het, en het zou zowaar heel Gelderland kunnen zijn.

Ben opgegroeid in drenthe... het Wablief? was niet van de lucht.. .maja, ik woonde dan ook in een echt super drents gehugt. Toegevoegd na 40 seconden: Bij ons was het overigens een "wat zeg je" eerder dan een 'wat bedoel je'.

In o.a. Noord-Brabant.

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en gebruik de term heel vaak. Het valt me wel op dat veel mensen me dan vreemd aankijken. Ik weet niet of het echt bij deze streek hoort. Ik vind het zelf wel een aardige uitdrukking.

Op Aruba. "Ablief?" is keurig gangbaar Papiamento.

Zuid-Holland. Maar eigenlijk alleen oudere 70+.

Aan de antwoorden te zien overal in Nederland. Hoe dan ook, mijn zwager in Nieuwkuyck zegt het ook altijd. Dus ik ga voor Noord Brabant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100