Wat is er incorrect aan de volgende zin: "De aanwezige bezoekers kregen na afloop een bosje bloemen."?

Ik heb recent op de universiteit een oefentoets moeten maken voor het vak Schriftelijke Vaardigheden en Argumentatie. In deze oefentoets werd ons gevraagd om aan te geven of een bepaalde zin (en de formulering in deze zin) correct of incorrect was, zonder daarbij uitleg te hoeven geven.

Nadat ik het antwoordmodel had geraadpleegd bleek dat deze zin incorrect was (er stond overigens niet bij waarom). Nu vraag ik mij af, waarom is deze zin incorrect?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waren er ook AFWEZIGE bezoekers dan?

Mogelijk wordt bedoeld dat "aanwezige bezoekers" een pleonasme zou kunnen zijn.

Volgens mij is deze zin een vervolg op een vorige zin. De zin kan niet op zichzelf bestaan. "Na afloop, kregen de, noch, aanwezige bezoekers, een bosje bloemen" deze zin zou je bv kunnen gebruiken om een nieuwe alinea te beginnen, terwijl dat volgens mij met uw zin niet kan. Ook zou het kunnen zijn dat het woordje "noch" ontbreekt, Het zou dan worden" De, noch, aanwezige bezoekers, ... " Hiermee sluit je de bezoekers uit die reeds vertrokken zijn, diegene die bv naar het toilet enz zijn. Hoe dat je de zin nu schrijft zou ik wel twee komma's plaatsen, 1 achter de bezoekers en 1 achter afloop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100