Wat is het verschil tussen een viskom en een aquarium?

Weet jij het antwoord?

/2500

viskom en aquarium betekenen eigenlijk hetzelfde. een doorzichtige bak waar vissen of andere waterdieren in leven. bij aquarium denken we echter al snel aan iets groters dan een viskom. maar een aquarium hoeft dus niet groter te zijn.

Ik citeer even van wikipedia: "Een aquarium (meervoud aquariums of aquaria) is een bak met water waarin onderwaterflora en -fauna gehouden wordt met de bedoeling vissen, lagere dieren en/of planten te verzorgen, te tonen en/of te kweken. " Als dat de definitie van een aquarium is valt een vissenkom daar in mijn ogen niet onder. Een vissenkom is pertinent dieronvriendelijk. Het is te klein, men kan het niet deftig inrichten om aan alle noden van het onderwaterleven te voldoen en dus kan men niet van een degelijke verzorging spreken, wat in een aquarium dus per definitie mogelijk moet zijn. Kortom, een aquarium is iets waarin men dieren en planten kan houden die onder water leven bijvoorbeeld garnalen, vissen, slakken, ... Een vissenkom daarentegen is iets dat men al lang had moeten verbieden! Want buiten het feit dat het meestal te klein is, kan je er op bijna geen enkele deftige manier voor waterzuivering zorgen. Met andere woorden: of de vissen vergiftigen zichzelf in een vissenkom. Of de vissen dienen te vaak vers water te krijgen met ongewenste schommelingen en stress tot gevolg

Betekenis ' viskom ' vis·kom (de; v(m); meervoud: viskommen) 1 ronde glazen kom voor goudvissen Betekenis ' aquarium ' aqua·ri·um (het; o; meervoud: aquariums, aquaria) 1 (glazen) bak met water voor het houden van waterdieren, waterplanten enz.

Bronnen:
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=aqu...
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=vis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100