Hoe weet je wanneer je een e of een a uitspreekt bij engelse woorden/namen?

Bijvoorbeeld Anna en Linda.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een kwestie van aanleren. Waarom zeggen we de k als we conclusie zeggen en waarom de c als we cellen zeggen? Dat is gewoon zo. Dus Anna spreek je uit als enna. En linda speek je eigenlijk hetzelfde uit maar in Engeland zal de toon meer op lindah liggen.

Het wordt vooral bepaald door het de letter die erop volgt. Als er een medeklinker achter staat dat wordt een a uitgesproken als een e[h]. Komt er geen letter achter, dan wordt een a uitgesproken als een a[h].

Wil je dit goed leren beheersen, dan zul je je moeten verdiepen in Engelse fonetiek. Er zijn zeker wel regels voor. Besef alleen wel dat het per dialect dan wel versie van het Engels verschilt. Er zijn zelfs zeker Engelse dialecten waarbij je nauwelijks verschil in uitspraak zult horen tussen het Nederlandse 'Anna' en het Engelse. Het belangrijkste verschil in uitspraak tussen de versies Engels, zie je bijvoorbeeld in deze twee woorden: can't [VS Engels: kèn't, Brits Engels: kan't] again [VS Engels: uh-gèn, Brits Engels: uh-géén] Het hangt er dus maar net vanaf welk accent jij wilt aanleren. Als je met Amerikaans Engels in Groot-Brittanië aankomt, zul je al gauw merken dat er een enorm verschil in zit, niet alleen qua uitspraak, maar ook qua woordgebruik. Nog een voorbeeld van a-gebruik in het Engels: the bad bat went to bed in bath (ik ben benieuwd of de gemiddelde Amerikaan in zijn afgevlakte dialect überhaupt verschil aan kan brengen tussen bad, bat en bed :D :D)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100