Wat is de vertaling van Carmina Burana?

Ik bedoel dus enkel de titel en niet de gehele opera.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Carmina Burana (liederen uit Beuren) is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren. Het manuscript (13e eeuw), dat op verscheidene oudere - niet bewaard gebleven - teksten is gebaseerd, is afkomstig uit de abdij van Benediktbeuren in Beieren en bevindt zich in de Bibliotheek van München. De Carmina Burana zijn vooral bekend geworden doordat de Duitse pedagoog en componist Carf Orff (1895-1982) in 1937 een selectie van vierentwintig teksten op muziek heeft gezet."

Bronnen:
http://www.carminaburanalive.nl/wat-is-car...

Dat betekent: Liederen uit Beuren. Het Latijnse 'carmen' betekent gezang, lied. Beuren ligt in Duitsland. In de link vind je er nog veel meer over.

Carmina Burana betekent: liederen uit Beuren. Het is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren. Het manuscript uit de dertiende eeuw, dat op verscheidene oudere - niet bewaard gebleven - teksten is gebaseerd, is afkomstig uit de abdij van Benediktbeuren in Beieren en bevindt zich in de Bibliotheek van München. De Carmina Burana zijn vooral bekend geworden doordat de Duitse pedagoog en componist Carf Orff (1895-1982) in 1937 een selectie van vierentwintig teksten op muziek heeft gezet.

Bronnen:
http://www.carminaburanalive.nl/wat-is-car...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100