hoe is de taal vanuit afrika over de hele wereld verspreid?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mensheid is (waarschijnlijk) uit Afrika over de wereld verspreid en voor zover de mens toen al een taal bezigde, door hem meegenomen bij landverhuizingen.

"Rondom de evolutionaire geschiedenis van taal zijn nog veel vragen onbeantwoord. Gedurende de laatste 2 of 3 miljoen jaar is het menselijk brein driemaal zo groot geworden. " http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutie_van_de_mens "Verspreiding van talen Omdat de eerste mens in Afrika woonde, wordt aangenomen dat taal is ontstaan in Afrika en van daaruit over de wereld is verspreid. Om erachter te komen hoe dit gebeurde en wanneer, proberen historische taalkundigen de evolutionaire stappen terug te volgen. Bij gedocumenteerde talen is dat goed te doen. Maar het wordt giswerk als de teksten opraken." Ik haal uit deze tekst: "wordt aangenomen dat taal is ontstaan in Afrika" en "Maar het wordt giswerk als de teksten opraken." http://vertalersnieuws.blogspot.be/2012/02/de-talenreis-het-ontstaan-van-taal.html Het is nog de vraag of de taal (dus geen dierlijke geluiden en kreten) ontstaan is in Afrika Toegevoegd na 1 dag: Neem eens de woordje kom en dom. Kom wordt gebruikt in het *NU* en kan men gebruiken zonder na te denken net zoals men een kreet uitstoot. Dom daarentegen, zeg je zo maar niet tegen derden zonder nagedacht te hebben. Het woord "dom" is dus zeker taal. Als "kom" ook taal is zijn kreten en gebaren het eveneens. Een doofstomme kan communiceren door "gebarentaal. Als je hier op doorborduurt heeft taal altijd bestaan en overal. De taal zoals wij het kennen zal eerder ontstaan zijn in het Oosten aangezien daar de eerste grote beschavingen ontstonden en eveneens het schrift.

Ik denk niet dat de taal uitgerekend in Afrika is ontstaan. Taal en communicatie is iets wat elke mens beheert. Als de evolutie in Afrika is begonnen, wil dat niet zeggen dat daar ook de taal is begonnen. Het kan zomaar zo zijn, dat men daar in die tijd alleen klanken uitstootte en er geen woord gesproken werd. Overal waar mensen opdoken werd zo gecommuniceerd. Totdat er verschillende woorden werden gemaakt om dingen te benoemen. In den beginne werden er ook uitsluitend dialecten gesproken. Daardoor kon men zich niet verstaan als men alleen al in een andere streek woonde. Een universele taal ontstond pas toen er schriftgeleerden kwamen die dit tot een taal ontwikkelden die pas, toen er scholen kwamen, werd geleerd. Eerst alleen aan kinderen uit rijke welstandgezinnen, later ook aan 'gewone arbeiderskinderen'. De taal zoals we die nu kennen, zal dan ook in die landen zijn ontstaan waar bijv. de monniken al schreven of waar de schrijvers heen gingen toen er van cultuur sprake werd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100