Hoe moet ik 'wilhelminapepermunt' schrijven?

Is het wilhelmina-pepermunt of wilhelminapepermunt, en moet het met een hoofd- of kleine letter?

Bedankt! Amfi

Ps. Lieve admins, ik heb het opgezocht, maar kon het nergens sluitend vinden. De site van de Nederlandse Taalunie repte er met geen woord over. Vandaar dat ik me toch maar hier probeer.

Toegevoegd na 1 minuut:
(Google geeft meermalen Wilhelmina pepermunt aan, maar dat het niet los geschreven moet worden is 99% zeker. :P )

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het hier gaat over de naam van een product, doen spellingsregels niet terzake. Het moet dus worden geschreven zoals de fabrikant het product genoemd heeft. En dat is dus Wilhelmina pepermunt.

Op de pepermuntzakjes staat geschreven: Wilhelmina pepermunt - los geschreven dus. Wilhelmina als eigennaam met een hoofdletter. Toegevoegd na 2 minuten: Bron: http://www.fortuin-dockum.nl/data/asp/start.asp

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...

Ik heb een blik met pepermunt en daarop staat. Wilhelmina pepermunt, de naam moet altijd met een hoofdletteren wordt los geschreven.

Allereerst is Wilhelmina een eigen naam en wordt deze met een hoofdletter geschreven. Tegenwoordig worden samenstellingen altijd aaneengeschreven. Dat geldt ook als een deel van de samenstelling een eigennaam is, bijv. de naam van een bedrijf of merk of een aardrijkskundige aanduiding. Wel mag er een verbindingsstreepje staan tussen de delen van de samenstelling. Dat kan prettiger zijn in het leesgemak en de eigennaam is duidelijker herkenbaar. Het streepje komt vooral voor bij 'gelegenheidssamenstellingen', die in die vorm verder niet echt gebruikelijk zijn, zoals; Rabobank-logo of Rabobank-rekening. Als er een spatie in de naam staat , blijft die staan; Algemeen Dagbladlezer maar Algemeen dagblad-lezer mag ook. Enkele voorbeelden; Verkadekoekje / Verkade-koekje Philipslamp / Philips-lamp Yakultflesje / Yakult-flesje Unoxworst / Unox-worst. Het is dus ook toegestaan om er een streepje tussen te zetten vooral omdat het de leesbaarheid van een lang woord kan bevorderen.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/r...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100