Wat zit er tussen kleuter en tiener is?

Je hebt baby, peuter, kleuter.........tiener, volwassene, senior en bejaard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schoolkind, althans in de ontwikkelingspsychologie. "zuigeling (0-18 maanden) peuter (18 maanden - 4 jaar) kleuter ( 4 - 6 jaar) schoolkind (6 - 12 jaar) puber (12 - 17 jaar) adolescent (17 - 22 jaar) volwassene (22 - 65 jaar) oudere mens (65 jaar en ouder)"

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kinder...

kind is te kort antwoord, maar zo is het wel goed ;-)

Tussen kleuter en tiener zit 'schoolkind'.

Er zit niks tussen. Als je 9 jaar bent ben je natuurlijk geen kleuter, maar ook nog geen tiener. Er is niet echt een benaming voor die in dat rijtje past.

schoolgaande of gewoon scholier

Schoolkind. Wikipedia vermeldt deze termen voor kinderen: baby, dreumes, peuter, kleuter, schoolkind en puber. De term "tiener" wordt dus officieel niet gebruikt.

Toegevoegd op 22 augustus 2020 11:39: bron
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kind_(leefti...

Gewoon ‘kind’, er is volgens mij geen extra woord voor die levensfase behalve ‘schoolkind’, maar dat vind ik een raar woord want kleuters en pubers zijn ook kinderen, die ook naar school gaan, en die worden niet ook bedoeld met die term, onduidelijk dus of raar. Als je ‘basisschoolkind’ zou zeggen klopt het ook niet helemaal want in de eerste groepen van de basisschool zitten ook kleuters, en in de laatste groepen ook wel pubertjes. Senioren en bejaarden zijn ook volwassenen natuurlijk, dus dat zijn geen fases die na de volwassenheid komen, maar die binnen de volwassenheid plaatsvinden. Net zoals baby, peuter, kleuter en puber binnen de kindertijd/jeugd plaatsvinden. Misschien kun je het ‘subfases’ noemen, of ‘de subfases waar namen voor zijn bedacht’. En voor alle overige leeftijdsgroepen/-fases zijn voor zover ik weet geen namen bedacht, maar volwassenen kun je ook nog indelen in twingers, dertigers, veertigers, enzovoorts als je daar een naam aan wilt geven, want je gebruikte zelf ook de term tiener, wat op zichzelf als woord meer een leeftijdsgroep aangeeft dan een speciale fase, zoals het woord puber wel doet. Kinderen net onder de tienerleeftijd (onder 13 t/m 19) kun je ook ‘pretiener’ noemen, of kinderen van tien t/m twaalf kun je ‘tweener’ noemen, een Engels woord samengesteld uit ‘teen’ en ‘twelve’.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100