Wat is de juiste spelling: Paddenstoel of Paddestoel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paddenstoel. :-)

Ter gelegenheid van de meest recente uitgave van het zg. "Groene Boekje" zijn de spellingsregels op een aantal punten aangepast. Daarbij is de tussen n in het woord paddestoel weer toegevoegd, zodat we nu voortaan éénduidig de spelling paddenstoel moeten gebruiken.

Hoewel het meervoud van pad padden is, heeft een paddestoel natuurlijk helemaal niets met padden of stoelen te maken, en is het gelukkig, ondanks de geforceerde nieuwe spelling, gewoon een paddestoel gebleven. Jammer dat panneNkoeken wel in de pan gebakken koeken zijn, anders hadden we nog gewoon lekker pannekoek kunnen schrijven. Het is er ook zo veel makkelijk op geworden he ? ...not..... Toegevoegd na 2 minuten: Oh, ik lees net dat het ineens weer allebei mag....sjongejongejonge. Blijf toch van die taal af en luister naar wat mensen zeggen. Zodra iedereen paddeNstoel zegt, kun je de spelling vanzelf gaan aanpassen. maar okee, ik neem het terug, het mag dus allebei. Wat je makkelijker vindt.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/advies/paddestoel.php

Paddestoel.

Bronnen:
http://paddestoelen.net/

Volgens het 'groene boekje' is het Pannenkoek. Volgens het 'witte boekje' kan het naar eigen believen. Toegevoegd na 2 minuten: pannenkoek hoe kom ik daar nu weer op... ik bedoel Paddenstoel... Komt omdat deze verwarring vaak gesteld word met pannenkoek maar ik bedoelde de 'paddenstoel'

Helaas is het paddenstoel. Taaltechnisch zou het paddestoel horen te zijn, want de n heeft totaal geen toegevoegde waarde. In deze moderne, snelle tijd horen de woorden eigenlijk niet overbodig langer gemaakt te worden, maar wijze heren hebben bij de laatste spellingsregels gemeend onze taal nog maar wat moeilijker en onlogischer te maken dan daarvoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100