Iemand beminnen (en vooral als dat wederzijds is): positief toch...?

Binnen GV kan je óók iemand beminnen: maar da's doorgaans negatief! Nieuwe uitleg van dit woord ontstaan door GV?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beminnen, van minnekozen (ook terig te herkennen in het woord minnaar of minnares) is inderdaad uitgesproken positief - tenzij er sprake is van officiele partners die nergens van weten natuurlijk ; weinig vrouwen zijn enthousiast als hun levenspartner er een minnares op nahoudt. Maar tusen twee geliefden is beminnen een uitgesproken positieve, stimulerende bezigheid, die zo ongeveer alle activiteiten van het liefdesspel in zich heeft. Mensen die elkaar op GV beminnen, hebben in de regel een wat problematischer relatie. Daar noem je iemand die je veel mint echter niet meteen een minnaar - hoewel we dat natuurlijk wel zo kunnen gaan gebruiken. " Oh jee, ik heb een minnaar!!" En zo ontstaan er op GV wel meer 'nieuwe' betekenissen voor oude woorden. Zo heb ik mijn hele leven nooit geduimd - in tegenstelling tot mijn zusje - maar tegenwoordig doe ik het weer met zekere regelmaat. Mijn gebit zal er echter niet onder lijden. Nieuwe woorden zijn dat echter (voorlopig) nog niet ; daarvoor zouden ze ook buiten GV gebruikt moeten worden. In dit verband kun je vermoedelijk beter spreken van jargon.

hahaha in de rekenkunde maakt min min plus... dus denk idd dat het positief is....

Inderdaad iemand beminnen, wat klinkt dat mooi en zuiver. En is zeker positief. Had het zelf nog niet zo gezien maar je hebt helemaal gelijk om te beminnen op GV negatief is. Hoop niet dat iemand dan tegen mij zeg ik bemin je want vraag dan gelijk ah zit jij ook op GV. Leuk gevonden + voor je vraag.

Beminnen is toch dat je elkaar lief hebt? Wat is daar negatief aan? Dan maakt het toch niet uit of het op GV is of op het werk enz.? Of heb ik nu wat gemist....

Ha, die Barts3cundo; Ik stel voor dat we minnetjes uitdelen op GV voortaan verminnen noemen; een synthese tussen vermanen en minnen dus.

Leuk gevonden leuke woordspeling ,ik bemin niemand hier op GV . Maar vind al menig mensen plezierig hier.

Dat is een vondst.Van mij mag het de status van tweede betekenis van het werkwoord beminnen krijgen.Wie moeten we daarvoor bellen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100