Is het woord 'mop' dialect voor 'opgedroogd snot'?

Ik dacht dat dit algemeen bekend Nederlands was, maar toch wordt er lacherig gereageerd wanneer ik het in die zin over 'moppen' heb. Ik kan hier ook wel de humor van in zien, maar vraag me toch af: Is het woord 'mop' dan dialect?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk het wel. ik ken het woord mop in twee betekenissen; een mop om de vloer mee te dweilen, of als een beetje ordinaire aanspreekvorm naar een vrouw ; mop of moppie. wat jij een mop noemt, noem ik een pulk of bullebak. ik kom overigens uit het westen van het land, uit de randstad. Toegevoegd na 17 minuten: vergeten mop in de betekenis van grap te noemen, met dank aan bamibal :)

Ik ken het woord mop in drie betekenissen: een grapje, een mopje. Een ding om de vloer mee te dweilen. Of als een hoopje van een kind, het kind heeft gemopt. Dat laatste hoorde ik in Brabant.

Ik ken mop niet in de betekenis die jij er aan geeft. Iemand zit in zijn neus te pulken en haalt er pulk uit. Maar toch is het niet zo raar, omdat een mop ook wel een brokje is, of een klodder, of een klont. mop > brok, klodder, klont, stuk witz, aardigheid, bak, geestigheid, grap, kwinkslag, scherts koekje baksteen liedje mops, mopshond zeilwrijver http://www.encyclo.nl/begrip/mop http://www.woorden-boek.nl/woord/mop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100