Wat is het verschil tussen I were en I was in het engels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'I was' is de gebruikelijke verleden tijd. Wanneer iets niet kan gebeuren of kan zijn, gebruik je 'I were'. Voorbeeld: If I were a boy. (het nummer van Beyonce) Beyonce zal nooit een jongen zijn, het is een onmogelijke situatie (we laten operaties er even buiten). Daarom gebruik je I were. Nog een voorbeeld:" If I were you. Een veel gebruikte zin, ook in het Nederlands. Je kan echt nooit de ander zijn, ook hier is het een onmogelijke situatie. Je bent jezelf en zal niet de ander worden. Hier gebruik je dus ook I were. I was is de standaard vorm, als je gewoon iets wil vertellen uit de verleden tijd. Samenvatting: I were gebruik je niet voor de verleden tijd maar voor een onmogelijke situatie, I was is gewoon het aangeven van de verleden tijd.

Bronnen:
Engels lesboek

I were is meer spreektaal, verbastering. Soms foutief meervoud(Meervoud zoals als ik vraag aan iemand wat zijn baan is, het antwoord komt wij werken aan....) I was is de juiste verleden-tijdsvorm

I was = ik was I were = als ik zou zijn, bijv. if I were a carpenter and you were a lady (uit het liedje) = als ik een timmerman zou zijn en jij zou een...........

''Was'' en ''were'' zijn beide vormen van het werkwoord ''to be'' in de verleden tijd. ''Was'' gebruik je voor I en he/she/it. ''Were'' gebruik je voor you, we, you en they. Het is dus ''I was'', maar ''we were''. Je kunt ''I were'' ook gebruiken, maar alleen bij een voorwaarde, dus bijvoorbeeld: ''If I were you, I'd be happier'' (''Als ik jou was, zou ik gelukkiger zijn.'')

Er is geen verschil: "I were" is geen Engels. Het is "I was". Wel kun je zeggen "you were" of "they were" b.v. Toegevoegd na 10 minuten: Correctie op mijn antwoord: "I were" bestaat wel! het is een z.g. subjunctive (subjunctief). Voorbeelden; zie bron.

Bronnen:
http://www.englishclub.com/grammar/verbs-s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100