Als je je verstand op nul kan zetten, wat zou dan het andere uiterste zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je je verstand op nul zet, dan gebruik je je verstand niet. Het is net zoals met computers: nul is uit, en één is aan. Het andere uiterste is dus je verstand op 1 zetten. Je kunt je verstand wel of niet gebruiken, net zoals een koffiezetapparaat. Zo'n ding kan alleen maar aan of uit.

Je verstand op oneindig zetten.

Je kunt je verstand niet op nul zetten, dat zou levensgevaarlijk zijn het wordt bedoeld als een situatie waar je weinig over die belaalde situatie nadenkt dus het enige andere uiterste is intens rationeren over iets

Bronnen:
mijn verstand

Tegenover verstand staat gevoel. Het andere uiterste zou dan zijn: gevoel op nul. "Verstand op nul, blik op oneindig" is een uitdrukking en betekent: "aansporing om zonder kritisch nadenken iets te doen waar je geen zin in hebt". http://nl.thefreedictionary.com/verstand Maar dat is een uitdrukking voor iets, geen stelling die werkelijk mogelijk is voor geestelijk gezonde mensen.

Zoals WendyH al aangeeft is 'verstand op nul' een staat waarin je niet denkt maar doet. Zonder verder na te denken een actie ondernemen. Het tegenovergestelde zou zijn dat je iets dusdanig gaat overdenken / analyseren dat je niet meer tot actie over gaat. Dat zou je weerhouden tot elke actie, wat praktisch onmogelijk is. Kinderen doen veel op gevoel. Door minder na te denken over potentiele gevolgen / gevaren gaan ze sneller over op actie. Narmate je ouder wordt ga je die gevolgen en gevaren beter inzien. Dat kan zorgen voor betere keuzes, maar beperkt soms ook de mate van doen. Soms is het gewoon: 'niet denken maar doen', wat redelijk dichtbij komt bij 'verstand op nul'. Natuurlijk zit er een verschil tussen 'denken' en 'verstand' maar misschien worden we dan te filosofisch.

Je verstand op nul en je gevoel voluit.

Je grijze cellen op volle toeren laten draaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100