'Derhalve' kondigt een logisch gevolg aan en 'aldus' een manier, schijnt. Maar welk voegwoord 'kan' dan wel?

In de zin 'Ik wil dat dit voor het laatst gebeurt in het jaar 2027, ... honderd jaar na het jaar waarin mijn vader is overleden.' kan ik niet bedenken welk voegwoord op zijn plek is. Dat grootvader in 1927 is overleden blijkt niet uit hetgeen voorafgaat aan deze zin. 'Zijnde' vind ik een wat laffe oplossing. Welk voegwoord is hier op zijn plek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals bovenstaande antwoorder aangaf zonder voegwoord: ‘Ik wil dat dit voor het laatst gebeurt in het jaar 2027, honderd jaar nadat mijn grootvader is overleden.’ Of met 'oftewel': ‘Ik wil dat dit voor het laatst gebeurt in het jaar 2027, oftewel honderd jaar nadat mijn grootvader is overleden.’ Aldus de Van Dale : "ter verbinding van een verklarend zinsdeel aan een ander, waarbij de beide termen vrijwel synoniem zijn." In dit geval is het jaar 2027 vrijwel synoniem aan 100 jaar na het overlijden van je grootvader. ps. Ik heb je zin iets herschreven, zodat het woord 'jaar' er niet meer drie keer in staat. Dat was echt iets teveel van het goede.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/o...

Ik zou er "dus" neer zetten, maar heb ook de zin direct aangepast. Voor mijn gevoel klikt dit beter, aangezien jaar er dubbel in stond. 'Ik wil dat dit voor het laatst gebeurt in het jaar 2027, dus honderd jaar na het overlijden van mijn vader.' Wat ook kan: 2027, dat is namelijk honderd jaar na het overlijden van mijn vader. 2027, aangezien het dan honderd jaar geleden is dat mijn vader is overleden. Ik weet niet waar het voor is, dus kies iets wat voor jou het beste klinkt. Het kan op meerdere manieren. Het is voor mij onmogelijk een "beste" te kiezen.

Precies honderd jaar na..... Het is dan honderd jaar.... Het kan ook zonder voegwoord 2027, honderd jaar nadat mijn vader is overleden

Ik wil dat dit voor het laatst gebeurt in het jaar 2027, dan wel honderd jaar later na het overlijden van mijn vader. Je kunt ook ' oftewel' gebruiken of 'kortom'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100