Hoe weet je nou of je het met een e schijft of met en?

Bijvoorbeeld in de zin "Hier raas... vorig jaar nog vrachtauto's door de dorpsstraat (op de ... moet het juiste antwoord). Welke regel is ervoor om te kunnen weten of je het alleen met een e of met en schrijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

meervoud maken en dan kijken wat erachter kan.

In deze zin zou het 'raasden' zijn, omdat vrachtauto's meervoud is en het werkwoord dus ook in de 3e persoon meervoud moet staan. Kijk altijd naar wat het onderwerp van de zin is en bepaal dan of dat enkelvoud of meervoud is. En dan zet je het werkwoord ook in enkel- of meervoud. Duidelijker kan ik het niet uitleggen.

Ik weet het niet zeker maar volgens mij was de regel. Als de persoonsvorm in het meervoud staat, dan moet de onderwerp ook in het meervoud staan, dus -en. Anders alleen een -e.

Ik denk dat je bedoelt raas... >de of den (raasen/raase ken ik niet) ik/jij/hij/zij raasde wij/jullie/zij raasden De vrachtauto's, zij raasden door de straat. "Hier raasDEN vorig jaar nog vrachtauto's door de dorpsstraat"

als het in meervoud is is het met en en in enkelvoud is het met alleen een e. dus in dit geval is het"Hier raasden vrig jaar nog vrachtauto's door de dorpsstraat." want het zijn meerdere vrachtauto's. Je kan dat onthouden doordat als iets meer is er ook een letter meer bij komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100