Waar komt de uitdrukking: een ZWAK voor iemand hebben?

Hoe komt men op het woord ZWAK? Voel je je zwak als je iemand aardig vindt of moet je dat anders zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een "zwak" voor iemand hebben, betekent in sommige gevallen dat je verliefd op diegene bent, of diegene niet zou kunnen weerstaan bij bijvoorbeeld verleiding.. Om dit maar even als voorbeeld te nemen; als een persoon verliefd op iemand wordt kan dit zo heftig zijn dat de ander alles bij diegene kan maken, zelfs werkelijk slecht voor diegene kan zijn, je alles kan laten geloven en je uitgebreid aan het lijntje kan houden, terwijl de verliefdheid maar blijft bestaan en diegene soms zelfs als een hondje achter de ander aan blijft lopen. Ik denk dat dit ongeveer bedoelt kan worden met de uitdrukking; dat je werkelijk "zwak" kan worden zodra je verliefd bent of iemand onweerstaanbaar vind.

Als je een zwak voor iemand hebt, heeft heeft diegene je "zwakke plek"geraakt.Vaak wil je alles voor die persoon doen.Je bent geneigd om sneller toe te geven. In feite ben je dus zwakker omdat je minder sterk in je schoenen staat.

Niet mans genoeg om te kunnen weerstaan. Daar komt een zwak vandaan.

zwak in weerstand bieden.

Als je uitspreekt dat je een zwak voor iemand heb zal je geen harde maatregelen tegen die persoon nemen.

Er is iets aan een persoon waardoor jij je 'in laat pakken'. Dit heeft in veel gevallen invloed op je handelen. Het heeft echter lang niet altijd te maken met verliefdheid.

Een zwak voor iemand hebben: Iemand heel erg aardig vinden. Toegevoegd na 3 minuten: 1. Een zwak voor iemand hebben. Iemand heel erg aardig vinden. 2. Iemand in zijn zwak tasten. Iemand op een gevoelig plaats raken. 3. Zij heeft een zwak kraampje. Zij heeft een teer gestel.

Bronnen:
spreekwoorden.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100