Kan er na een vraagteken een puntkomma staan? Graag antwoord met bron.

Toegevoegd na 11 minuten:
Het gaat hier om een opsomming in de vorm van zinnen. Normaliter komt er een puntkomma achter elk lid van zo’n opsomming en na het laatste deel van de opsomming een punt. Maar wat gebeurt er als een lid van de opsomming een vraag is en dus een vraagteken heeft op het eind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet, ook niet in een opsomming. In een opsomming kan een puntkomma gebruikt worden na elk onderdeel als: - het onderdeel niet uit een hele zin bestaat; - het onderdeel een aanvulling is op de openingszin; - het niet het laatste deel is, want dan komt er een punt achter. In dit soort gevallen komt er geen vraagteken. Wanneer de opsomming uit hele zinnen bestaat, komt er een punt achter de delen, of een vraagteken. Of er een vraagteken of een puntkomma komt, is dus afhankelijk van de volgende vragen: - Bestaat de opsomming uit hele zinnen? - Zijn de delen een aanvulling op de openingszin? - Zijn de zinnen vraagzinnen?

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/687

Nee. Een vraagteken is het einde van een zin. Een puntkomma geeft een onderbreking binnen een zin aan. Deze kan dus niet aan het begin van een zin (= direct na het vraagteken) staan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Leesteken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100