Zijn mensen die bij het uitspreken van de naam dezelfde hebben maar bij het schrijven niet toch naamgenoten?

Bijvoorbeeld Matthias en Mathias, Pascal en Pascale,...

Weet jij het antwoord?

/2500

Mathijs-Matijs-Mattijs Conny-Connie Margaret-Margareth Maikel-Michael Rene-Reneé Juul-Jules Marc-Mark Chris-Kris Bo-Beau Sophie-Sofie

Dat ligt aan je definitie van naamgenoten, maar ik zou zeggen van wel. Wanneer het voor mij pas een vraag wordt, is bij duidelijk aan elkaar verwante namen die wél anders uitgesproken worden. Bijvoorbeeld Sander en Alexander. Naamgenoten? Maria en Marja: naamgenoten? Of toch niet?

Ja, wanneer de uitspraak hetzelfde is, vind ik dat het naamgenoten zijn.

Mijn zoon heet Steffan, maar dat wordt toch vaak door anderen geschreven als Stephan. Komt omdat er een jongetje bij hem in de klas zit wiens naam wel zo wordt geschreven, terwijl de uitspraak hetzelfde is als bij mijn zoon. Dus ja, het zijn naamgenootjes:)

Gedefinieerd op uit uitspraak wel. Ik denk ook dat dit bedoeld wordt moet naamgenoten. Op papier mogen zij echter niet in hetzelfde rijtje worden gezet. Ten eerste omdat de ouders bewust voor de spelling kiezen, ten tweede omdat "hun" versie gekozen is door afkomst of betekenis.

Keessie en Casey Toegevoegd na 15 minuten: Aristoteles en Arie Stoteles Pythagoras en Piet Agoras Toegevoegd na 47 minuten: Mensen die een naam hebben die alleen qua spelling verschilt zijn naamgenoten. Hun naam is dan afgeleid van bijvoorbeeld dezelfde griekse, arabische, latijnse, franse, germaans...etc...naam. Mohammed, Mohamed, Mahmud, Mehmed, Muhammad, Mahmood, Mehmud worden bv allemaal verschillend geschreven en uitgesproken, maar het is dezelfde naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100