Waarom zijn dieren tegenwoordig zwanger?

Voor zo ver ik weet, kan een dier drachtig zijn.
Maar tegenwoordig hoor ik alleen maar kreten als; zwangere hond en zwanger varken en dergelijke.
Of zijn de vrouwen nu drachtig....???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt dit zien als de natuurlijke evolutie van de taal. Je kunt het ook zien als taalverarming. Vroeger waren dieren vooral bedoeld als nut-dier voor de mens. Koeien gaven melk, varkens gaven speklapjes, katten verjoegen de muizen. In die tijd was het heel normaal dat dieren anders werden gezien dan mensen. Zo was het dus ook normaal dat mensen zwanger waren en dieren drachtig. Nu zien we dieren niet meer als nuttig, maar als maatjes. We kennen katten en honden als volwaardige gezinsleden. Doordat we ze bijna als mensen zien, behandelen we ze ook zo. En we gebruiken 'menselijke' woorden - dat kat en de hond zijn nu dus zwanger. En de koe en het varken? Tja, die kennen we eigenlijk niet meer, behalve van romantische plaatjes en van ons bord. Het woord 'drachtig' is daardoor een vreemd woord geworden. We kennen het niet meer - hooguit passief in de zin dat we nog net weten wat er wordt bedoeld als we dat woord ergens lezen, maar niet meer actief in de zin dat we het zelf zouden gebruiken. Krijgt de koe binnenkort een kalf? Tja, eh... nou... eh, dan is ze zwanger!

Het zal wel horen bij het vermenselijken van het dier.Als er ook al een speciale partij voor hen is, dan is zwanger zijn een volgende logische stap he

Dat komt omdat de mens zich steeds meer gaat vereenzelvigen met de dierenwereld, m.a.w. hij gaat de dieren menselijke trekjes toekennen. M.i. volkomen krankzinnig!

Een reden zou ook kunnen zijn, dat veel mensen het woord drachtig gewoon niet meer kennen... en dan specifiek in de randstad. Kinderen, zelfs op behoorlijke leeftijd, weten vaak niet eens meer waar de melk vandaan komt (uit de winkel, toch???). Het kontakt tussen mens en dier (bijvoorbeeld op de boerderij) is zo geminimaliseerd, zeker in de (grote) steden.

Dat is net zoiets als "goh kijk! Babyeendjes/hondjes/poesjes/paardjes/olifantjes…" Mensen die niet weten hoe ze zoiets moeten noemen, zeggen dat een dier zwanger is, want ja, zeg nou zelf, als je niet weet hoe je het moet noemen, dan gebruik je een woord die hetzelfde betekent en zeg je dat het dier zwanger is. Synoniemen noemen ze zoiets. Het is niet bepaald ABN om zo te zeggen, maar het is wel logisch te verklaren

mja wij mensen zijn niet meer dan apen die omhoog zijn gevallen op de evolutieladder. dat doet er niet vanaf dat het verkeerd gebruik is van zwanger... Ik denk meer dat mensen het juiste woord niet vinden, want in een stad kom je nu eenmaal meer zwangere vrouwen tegen dan drachtige zeugen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100