hoeveel woorden gebruik je ongeveer als je een kwartier praat?

Als je een gemiddelde snelheid praat.

Toegevoegd na 8 minuten:
ik moet een betoog houden van een kwartier, dus non-stop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vurig betoog zit wel tussen de 1800 en 2400 woorden Afhankelijk van de lengte van de woorden, dus de moeilijkheidsgraad van je verhaal. Je praat dan op redelijk normale snelheid zonder lange spreekpauzes. De indringendheid van je betoog verhoog je echter door belangrijke dingen te zeggen en deze rustig uit te spreken, na ieder statement een kleine spreekpauze inlassen. Zo overvoer je mensen niet en blijft wat je gezegd hebt veel beter hangen. Ook is het een truc niet te hard praten, waardoor mensen stil moeten zijn om te luisteren naar wat je zegt. Als je verhaal echter boeiend is is het muisstil tijdens je betoog. Maak oogcontact met de mensen en geef ze het terechte gevoel dat je ze echt iets wilt duidelijk maken wat de moeite waard is. Ik verkeer in de luxe situatie dat ik redelijk vaak een lezing doe. Wat je zegt en de wijze waarop zijn veel bepalender dan de hoeveelheid woorden. Inderdaad is het dan muisstil , ook wanneer het een groep van 600 jongeren betreft. Hiermee wil ik alleen maar zeggen dat een goed verhaal met een juiste voordracht belangrijker is dan woordjes tellen. Leer de stellingen goed uit je hoofd en lees een betoog nimmer voor van een blaadje. Misschien een wat uitgebreid antwoord maar hopelijk doe je er je voordeel mee.

Dit is een gok maar i denk 5000

Iedereen doet het. Praten. We spreken gemiddeld ongeveer vijf miljoen woorden per jaar. Afgaande op telefoonrekeningen, schijnen vrouwen soms letterlijk uren aan een stuk te kunnen praten. Probeert u zich eens voor te stellen wat er in de hersenen van die vrouwen gebeurt. Wie twee uur onafgebroken praat, produceert zo'n 30.000 woorden. Elke seconde worden drie tot vijf woorden gereconstrueerd. En voor elk woord moet eerst een signaal door diverse hersendelen flitsen, eer het woord daadwerkelijk over onze lippen komt.

Het ligt eraan of je wel of niet een prater bent . Soms kunnen mensen onwijs veel worden in een kwartier zeggen , en anderen zeggen bijna niets .

Aan hand van de knip plak info van Panlat zou het dus 30000/2= 15000 15000/4= 3500 woorden per kwartier zijn. Aangezien er lange en korte woorden zijn, en de een sneller praat dan de ander ga ik uit van een gemiddelde van 0.75 seconden. Dit is een geschatte benadering aan hand van een kort testje. Dit zou dus betekenen 60x15= 900 900/0.75= 1200 Nou is dit een geschatte berekening van een leek dus of je er veel waarde aan wilt hechten laat ik aan jou over. Verder wilde ik nog iets zeggen. Ik heb al meerdere betogen moeten schrijven, en meerdere spreekbeurten gehouden, maar ik heb me nooit zorgen gemaakt over het aantal woorden dat ik nodig zou hebben. Daarnaast kun je inderdaad zoals al eerder gezegd is handig gebruik maken van stiltes. Zou je willen uitleggen waarvoor je deze informatie nodig hebt?

Ik zou ook even af en toe ademhalen, als ik jou was :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100