Wat is het verschil tussen sadisme, sadomasochisme en masochisme?

Sorry voor de misschien beetje rare vraag, maar ik weet het echt niet en durf het ook niet te googelen omdat ik bang ben dat ik op rare sites kom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sadisme: seksuele drift gericht op kwelling van het voorwerp der begeerte voor en gedurende de bevrediging, genoemd naar Donatien Alphonse François, markies de Sade (1740-1814), een Frans schrijver die een dergelijk verschijnsel in zijn boeken beschreef; Een sadist is iemand die er (sexueel) plezier aan beleeft om een ander pijn te doen. Dat is dus de actieve partij. Masochisme = bepaalde psychische gesteldheid waarbij het ondergaan van lichamelijke pijn en van vernedering noodzakelijk is om tot seksuele bevrediging te komen. Het beleven van (seksueel) genot aan onderwerping of kleinering, waarbij het de "masochist(e)" erom gaat door de partner te worden verleid/gemanipuleerd en door hem/haar gedomineerd, gekweld of vernederd te worden. Een middel hiertoe is het toebrengen van pijn. Dat is dus degene die het ondergaat. Sadomasochisme (SM) is een vorm van seks waarbij mensen opgewonden raken als ze macht of onmacht voelen, en soms ook pijn. Het is dus een combinatie van sadisme: plezier in het aandoen van pijn, en masochisme: plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn. --------------- De woorden zijn niet altijd seksueel getint: Een sadist is ook wel iemand die het gewoon lekker vind om ander te kwellen en te sarren en pijn te doen. En een masochist is ook wel iemand die aan zelfkastijding of zelfkwelling doet.

Sadisme: graag anderen iets aandoen Masochisme: graag iets aangedaan krijgen door anderen Sadomasochisme: combinatie van de andere twee.

Sadomasochisme is een combinatie van sadisme: plezier in het aandoen van pijn, en masochisme: plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sadomasochisme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100