Staan er in de dikke Van Dale ook schijf fouten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk staan er fouten in. Die bekende fouten van de 14e druk van de Dikke van Dale kan je op vandale.nl downloaden. Zie bijgevoegde link. Meestal zijn het kleine fouten zoals hoofdletter gebruik. Bekende fouten zijn o.a.: Trefwoord: e-mailen: * er staat geë-maild * er moest staan ge-e-maild Trefwoord: kwantumtoestand: * er staat gequantiseerd * er moest staan gekwantiseerd

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/multimedia/a...

haha jazeker net als in deze vraag. Toegevoegd na 23 uur: toch maar even een link erbij gezocht.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/arti...

Het blijft mogelijk dat er schRijffouten in staan, het is tenslotte mensenwerk. Maar niet waarschijnlijk. Een dergelijk werk wordt uit en te na gecontroleerd, en nog eens gecontroleerd.

Mij zijn geen schrijffouten bekend, alleen een grapje van een redacteur bij het woord volleybal. Er stond een geringschattende omschrijving in, omdat de redacteur op zijn zachtst gezegd geen bewonderaar was van deze tak van sport.

mensen maken fouten, en de dikke van dale is gemaakt door mensen, dus bevat ook fouten. Natuurlijk is dit niet een kwestie van 1%, maar ik denk misschien van enkele fouten op het hele woordenboek

In de Dikke staan geen schijf fouten en het is onwaarschijnlijk dat er schrijffouten in staan, maar niet voor 100% onmogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100