Wat is een 'redneck'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een redneck is een niet zo aardige Amerikaanse benaming voor niet-rijke, blanke (meestal) boeren uit wat minder ontwikkeld gebied. In het nederlands zouden we vermoedelijk - al even onaardig- boerenkinkel zeggen. Of gewoon boer.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Redneck

dat zijn mensen in amerika die vroeger (weet niet van nu) arme boeren waren. (bron is engels)

De naam redneck wordt vaak gebruikt om blanke Amerikaanse boeren in het zuiden aan te duiden. Het heeft een negatieve bijklank. Ook is het soms een synoniem voor blanke racisten.

Redneck is a historically derogatory slang term used in reference to poor white farmers in the Southern United States. ;) Redneck is een historisce term die wordt gebruikt in verwijzing naar arme blanke boeren in de zuidelijke Verenigde Staten. ps. de bron is btw engels

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Redneck_%28st...

Engelsen in Zuid Afrika worden ook nog vaak "Rednecks" genoemd. Dit komt van oorsprong doordat de Engelsen vanwege hun blanke huid veelal hun nek als eerste verbrandde!

Dit betreft meestal bekrompen tot reactionaire , weinig geletterde plattelanders ( veelal boeren) uit de Zuidelijke en Centrale Staten van de V.S. In sommige muziekteksten heeft 'redneck' wel eens een 'letterlijke' verwijzingen naar het mannelijk lid. (Redneck Friend -Jackson Browne ) Toegevoegd na 19 uur: Hillbilly's zijn uit de Appalachen ,ook ongeletterd , beetje achterlijk , met als enig vermaak alcohol en country muziek.Maar hun levensstijl is veel toleranter.

Bronnen:
http://www.blogthings.com/howredneckareyouquiz/
http://www.lyricstime.com/jackson-browne-r...

Rednecks zijn inderdaad van het zuiden en de Yankees van het noorden. Rednecks zijn een beetje de boeren meestal niet echt positief gebruikt. terwijl de Yankees de wat 'betere'mensen zijn om het zo maar ff te noemen. er is altijd een soort rivaliteit tussen die twee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100