Wat is een goed ezelsbruggetje om het woord "accessoires" goed te schrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien helpt dit beeld: een accessoire is bedoeld om jezelf mooier te maken, het woord zelf wil zijn betekenis tegemoet komen en zichzelf ook behangen met 'dingen' en gebruikt daarom dubbele medeklinkers om zichzelf een beetje op te doffen. En waarom wil dat woord zo mooi zijn? Voor een feestje natuurlijk, een petit soiree, die vind plaats in de avond>soir.

Het gaat met name om de dubbele c en dubbele s. Ik onthoud het fonetisch. Ak-ses-swaar. Dan weet ik dat er een dubbele s en c in moeten.

Met accessoires leg je het aksent ( klinkt al als 2 medeklinkers bij de 2 cc's) op sombere soirees, of op 'sexy schoenen.

Probeer het simpel te houden als het om de cc en de ss gaat. Bv "CHoCo SamSam" onthouden. Klikt misschien vreemd maar wel weer simpel te onthouden waardoor je er op kunt komen als je het nodig hebt :) Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, bedenk 2 woorden met cc en ss die je makkelijk onthoudt. Of onthoud alleen het woord "dubbel"zodat je dan elke keer weet dat het dubbel c en dubbel s moest zijn.

Spreek het uit zoals je het uit moet spreken. Accent, Acceptatie spreek je uit met een K. Moet ook bij Accessoires. Dus met een K uitspreken. Dubbel S moet je gewoon onthouden zoals het Engelse Address ook een dubbele D dubbel S heeft.

dubbel "C" dubbel "S" De rest weet je wel ....

Zo overdadig mogelijk, het mag best dubbelop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100