Wat is de langste afkorting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NIIOMTPLABOPARMBETZHELBETRABSBOMONIMONKONOTDTEKHSTROMONT Volgens het Guinness Book of Records is dit de langste afkorting ter wereld. Het is Russisch, en het betekent (in het Engels): Laboratory for Shuttering, Reinforcement, Concrete and Ferroconcrete Operations for Composite-monolithic and Monolithic Constructions of the Department of Technology of Building Assembly Operations of the Scientific Research Institute of the Organization for Building Mechanization and Technical Aid of the Academy of Building and Architecture of the USSR. Toegevoegd op 06-06-2009 19:15:21 Ik zie dat het woord niet helemaal past, daarom even met een streepje ertussen: NIIOMTPLABOPARMBETZHELBETRABSBO-MONIMONKONOTDTEKHSTROMONT Toegevoegd op 06-06-2009 19:18:03 In het Russisch: Нииомтплабопармбетзелбетрабсбо-монимонконотдтехстромонт

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Acronym_and_i...

Ik denk dat VJRntvmeGpoM aardig in de buurt komt.

NIIOMTPLABOPARMBETZHELBETRABSBOMONIMONKONOTDTEKHSTROMONT Volgens het Guinness Book of Records is dit de langste afkorting ter wereld. Het is Russisch, en het betekent (in het Engels): Laboratory for Shuttering, Reinforcement, Concrete and Ferroconcrete Operations for Composite-monolithic and Monolithic Constructions of the Department of Technology of Building Assembly Operations of the Scientific Research Institute of the Organization for Building Mechanization and Technical Aid of the Academy of Building and Architecture of the USSR.

Bronnen:
http://www.phrea.com/forum/archive/index.p...

Ik hou me maar gewoon bij het Nederlands, en de langste afkortingen zijn volgens mij meesal namen van stichtingen. Afkortingen als in de post hierboven klinken indrukwekkend, maar volgens mij onthou je die NOOIT, en ik vraag me ook af of het dan nog echt een afkorting is in de ware zin des woords. Ik heb persoonlijk regelmatig mijn tong verzwikt over de v.o.k.c.v.s , maar dan niet zozeer over de afkorting alswel over de betekenis ; vereniging voor ouders van kinderen met chronische voedselweigering en sondevoeding. In ieder geval een zeer efficiente afkorting. Zes letters is niet heel erg lang natuurlijk, maar aangezien groepjes van zes karakters (letters/cijfers) het langste is wat we in één reeks kunnen onthouden, is het wel één van de langste onthoudbare.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100