Is het: in de bijlage vindt je mijn curriculum vitae of in de bijlage vind je mijn curriculum vitae?

Is het nu met dt of niet? (vindt/vind).

Toegevoegd na 10 uur:
Het gaat om een korte e-mail aan een bekende.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is: vind je, of: vindt u.

het lijkt mij: mijn curriculum vitae is bijgesloten in de bijlage

vind zonder t.

in een cv spreek je iemand aan met u en wordt het dus met dt.

Omdat het onderwerp (je) na het werkwoord komt, is het zonder t. Echter, vindt u is gepaster in een sollicitatie. Of: In bijlage mijn CV.

Het is je vindT, maar in een sollicitatiebrief zou ik iemand niet tutoyeren. Je kunt dan schrijven .... vindt u mijn ..... Zelf zet ik onderaan een sollicitatiebrief (onder mijn handtekening) --> een paar regels open laten .... Bijlage: Curriculum Vitae (en dan het woord Bijlage onderstreept) ik maak er nooit een zin van.

Zelfs al is het een bekende, ik zou toch maar u gebruiken. Je weet toch niet wie die brief nog meer in handen krijgt? Je zegt maar tegen die bekende dat je het toch wel graag formeel wilt doen. Het is heel normaal dat bij een sollicitatiebrief een CV wordt bijgesloten. Daar hoef je geen zin aan te wijden. Personeelsfunctionarissen willen zo weinig mogelijk lezen. Je kunt onderaan zetten: bijlage: CV 1 pag. (of meer pagina's als het er meer zijn).

In een sollicitatiebrief schrijf je altijd iemand met u aan, en nooit met jij. Het is ook niet zo heel goed geformuleerd om te zeggen dat iemand jouw curriculum vitae vindt in de bijlage. Je kunt het beter anders zeggen: Mijn curriculum vitae heb ik hierbij ingesloten of Als bijlage stuur ik u mijn curriculum vitae --- Als je wilt weten of je een werkwoord vervoeging met of zonder -t schrijft dan kun je het volgende trucje toepassen: Vervang het werkwoord door het woord lopen. In jouw zin is dat dus: In de bijlage LOOP je mijn c.v. Het woord LOOP eindigt niet op een -t, dus het woord vind ook niet.

Vind je (of inderdaad vindt u.) Een makkelijk ezelsbruggetje voor deze kwestie is de volgende: vervang het onderwerp door het woord lopen. Je hoort dan meteen of er een extra t bij komt of niet. Dus: 'In de bijlage loop je mijn cv', of: 'In de bijlage loopt u mijn cv.' :-)

Een algemene truc om deze vraag op te lossen: vervang de persoonsvorm van de zin door het werkwoord 'lopen'. De persoonsvorm is het woord dat in een zin verandert als de zin in een andere tijd wordt geplaatst.

Ik zou heel eenvoudig doen: CV: zie bijlage

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100