Das, de samenvoeging van Dat is, is dat correct Nederlands?

Toegevoegd na 4 minuten:
Jammer, ik zou het wel een mooie toevoeging vinden :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, is geen correct antwoord. Het moet volledig DAT IS zijn volgens de Nederlandse taal. Das is een samengevoegd woord.

Nee. Soms zie je da's, maar dat is ook geen correct Nederlands.

Nee. Het is spreektaal en niet in de wet opgenomen.

Je bedoelt van de reclame van dat ene bier merk. van gatverpielekes, das pas lekker. Het ik geen correct nederland, het is een spreektaal/dialect

De grote van dale zegt van niet, althans, niet voor die betekenis. http://www.vandale.nl/vandale/zoekService.do?selectedDictionary=nn&selectedDictionaryName=Nederlands&searchQuery=das Toegevoegd na 1 minuut: de DIKKE van Dale uiteraard* Dat het echter geen correcte schrijftaal is, betekent nog niet dat het geen Nederlands is, het val gewoonweg onder de Nederlandse "spreektaal"

Nee Toegevoegd na 20 uur: Hoezo zoveel minnen?? Vinden jullie van wel dan??

Nee zeker niet. Dat is gewoon spreektaal wat er de afgelopen jaren is ingeslopen.

Nee, da's niet het goedste Nederlands. Het is spreektaal, dat is wordt voor 't gemak samengetrokken tot da's.

Aanvulling erop, door msn-taal en sms-taal, zal je dit soort verbasteringen steeds vaker gaan zien, voorbeeld.. w8 ff = wacht even, tis = het is. op scholen zijn ze er niet echt blij mee, aangezien de nederlandse taal verbasterd word, maar ik vind de creativiteit van de jeugd waanzinnig goed gevonden.

Dat is niet correct, maar in Vlaanderen is het courante spreektaal, in Duitsland doet men het omgekeerde voor 'was' zegt men in het dialect 'wat'.

'Das' als afkorting van 'dat is' is gewoon spreektaal. Het staat niet in het woordenboek. Das dus geen correct Nederlands als het gaat om schrijftaal ;P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100