Wat betekent 'wanne'

ik hoorde dit een keer in brabant maar heb geen idee wat het betekent

Weet jij het antwoord?

/2500

As wij zegguh, wanne schônne wage, dan bedoelen wij, wat een mooie auto

Hier een paar voorbeelden van het gebruik van wanne uit het brabants dialect woordenboek. (zie link) Wat een lomperik - wanne klippel Doei hé - Houdoe wanne is het niet? - wanne? nietwaar? - wanne? of niet - wanne tot ziens - houdoe wanne Als je googelt vind je opmerkelijk veel hotels en restaurants met de naam "Wanne". En zelfs een wandelroute met die naam. Als je meer wilt weten over de naam, kun je natuurlijk altijd eens contact opnemen met zo'n hotel of restaurant. Meestal staat er een email adres op de site. Succes!

Bronnen:
http://www.mijnwoordenboek.nl/regio/brabants

hoogstwaarschijnlijk een verbastering waar niet?wor nie?(brabants)wonne?

Ik ken wel de wan, een (vaak stoffen) zeef waarin koren/meel gezeefd wordt, en de wan waarmee water uit de put wordt geschept en de wanmolen (scheidt koren en kaf). Dan zou wanneN zeven dan wel waterscheppen kunnen zijn. Zie ook hier: http://www.encyclo.nl/begrip/WANNEN en hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wanmolen

In het duits betekent "wanne" badkuip, ik weet niet in welke context je het hebt gehoord.

Tot mijn achtste heb ik in Deurne (Brabant) gewoond. De buurvrouw zei na elke zin: wanne! In dat verband is het een soort van stopwoordje en betekent zoveel als 'nietwaar dan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100