Wanneer is iets nou een gedicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om een gedicht te zijn hoeft het niet aan uiterlijke kenmerken te voldoen zoals rijm en vormgeving. Een gedicht moet wel met relatief weinig woorden emotioneren of iemand aan het denken zetten. Sterke gedichten maken dat je de wereld op een andere manier ziet.

Als het volgens bepaalde ritmes gaat. Elk soort gedicht heeft een ander ritme zoals A rijmt op A en B op B en dan is dit een voorbeeld: (A) Ik ben zo blij (B) Ik kreeg een cadeau (A) Een kookgerei. (B) En een ritme gaat dus zo.

Alles wat jij vindt dat een gedicht is, wel dat is een gedicht. Het is de allerindividueelste uitdrukking van de allerindividueelste emotie.

Een gedicht is een tekst waarbij de woorden, het ritme en soms ook het rijm voor een bijzondere expressie zorgen. Een gedicht is een tekst met een bijzondere vorm, inhoud en zeggingskracht. Het is een literaire kunst vorm waarin de taal wordt gebruikt om effecten te bereiken die de eigenlijk betekenis verhevigen, ontkrachten, omlijsten of ook wel: juist in een onverwachte richting sturen. Het blijft vaag. En dat is het ook. Er zijn nog meer definities, die zijn ook allemaal wazig en vaag. Ik voeg een voorbeeld bij van een hele bekende Vlaamse dichter, Paul van Ostaijen: Marc groet 's morgens de dingen Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem ploem ploem dag stoel naast de tafel dag brood op de tafel dag visserke-vis met de pijp en dag visserke-vis met de pet pet en pijp van het visserke-vis goeiendag Daa-ag vis dag lieve vis dag klein visselijn mijn http://literatuur-poezie-wijk.blogspot.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100