Is er een woord wat rijmt op wereld?

Ik heb het nodig voor een gedicht

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, naar mijn weten is er geen fatsoenlijk Nederlands woord dat rijmt op wereld. Toch even een ander woord verzinnen voor je gedicht.

Op wereld rijmt eigenlijk niets, je kunt wel kiezen voor een bepaald soort wereld, zoals onderwereld of zeewereld. Maar als je bekijkt hoe wereld meestal uitgesproken word hoor je aan het eind de klank 'old', en daarop rijmt al veel meer, zoals: -getolt -gemold -gehold -versmolt -gedold -gerolt Succes met je gedicht.

Er zijn idd niet echt veel woorden die er gelijk op rijmen. Op mijn favo rijmwoordenboek staat alleen onderwereld. Wat je wel kan doen is het synoniem voor wereld gebruiken '' de aarde" hier rijmen ongetwijfeld meer woorden op

Bronnen:
http://www.rijmwoordenboek.nl/rhym.php

je kan een ABA gebruiken, Bijvoorbeeld: A hoe het ook moet B in mijn wereld A doe ik het goed Geen mooi rijmpje, maar is beter dan niets.

Geld, vergezeld, Bible belt, versneld, opgebeld.

Op de wereld is het goed geregeld. Geregeld ben ik in deze wereld. Zoiets? :-)

Het is niet goed geregeld, ongeregeld, afgeregeld In onze mooie wereld.

Net als bij "twaalf" rijmt er maar bar weinig, zo niet niets, mooi op "wereld". Maar je kunt natuurlijk ook zelf een woord verzinnen en er een grapje van maken… Ik verzin maar even wat: Op deze grote herenwereld Raakt een vrouw al gauw verkereld Maar is dat niet jammer dan? Wat blijft er over voor de man?

Dit is een handige site die een heleboel woorden geeft! http://www.rijmwoorden.nl/rijm.pl?woord=wereld

Van een aantal woorden, waaronder herfst, wulps, vijftig, zilver, stolp, slordig, nieuws, ordner, turbo, zesde, wereld en twaalf, wordt gezegd dat deze op geen enkel ander Nederlands woord rijmen. Maar er bestaat zoiets als dichterlijke vrijheid. Sommige dichters verzinnen daarom een woord om het te laten rijmen. In de bron zie je daar voorbeelden van. Voor 'wereld' zou je bijvoorbeeld 'geregeld' kunnen gebruiken. Het hangt er vanaf waarover je gedicht gaat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijm_(stijlfiguur)

aangezien je wereld uitspreekt als werUld,rijmt het met bult schuld brult krult enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100