Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hebben ooit blauwe parels een rol gespeeld, hoe klein of groot ook, in een (belangrijke) geschiedkundige of religieuze gebeurtenis?

Of gewoon onderdeel van een outfit van een persoon of wat dan ook. En die religieuze gebeurtenis mag waar en niet waar gebeurd zijn.
En op welke manier speelden die blauwe parels dan een rol?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
761

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij de Maasai in Tanzania en Kenia hebben blauwe parels een speciale betekenis. Ze worden gezien als lichtgevende blauwe maantjes. Een Maasai spreekwoord is "Olapa oibor inkera" : de kinderen zijn de heldere maan - wat betekent dat zij plezier in het huis brengen.

Blauwe parels staan voor waarheid, rust, intuïtie en vertrouwen. Mensen die ze dragen hebben minder de neiging om te liegen. Ze worden geacht rustiger en bedachtzamer te zijn en de wereld rondom hen meer te vertrouwen.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

lapis lazuli
Oude Egyptische priesters noemden de Lapis Lazuli niet voor niets de Steen des Hemels. Aan deze heilige steen worden bijzondere geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding