Is er een link tussen dolmen , menhirs en hunebedden uit Noord en West Europa ,die van het Wolga gebied en die van Korea ?

Koreaanse Dolmen op foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de verzamelnaam is megalieten. De term megaliet is afkomstig van het Griekse 'megas lithos' en betekent letterlijk 'grote steen'. Megalieten zijn grote rotsblokken die met name in de prehistorie werd gebruikt om een religieus bouwwerk, gedenkteken of gravencomplex te bouwen. Megalieten werden in het verleden veelal gebruikt bij de bouw van hunebedden. Een ander voorbeeld is Stonehenge, dat bestaat uit een grote kring menhirs. Over de gehele wereld, van Australië tot Zuid-Amerika en van Europa tot New England in de Verenigde Staten, komen megalieten voor. Het grootste raadsel van de gigantische tunnelgraven, steencirkels, cromlechs, menhirs, alignements en kunstmatige heuvels betreft zowel de locaties (vaak ver weg van de bewoonde wereld), de schaal waarop ze over de gehele wereld voorkomen, de vraag hoe deze enorme stenen zijn getransporteerd, als de astronomische principes, geometrie en wiskundige berekeningen van de bouw.

Bronnen:
http://www.architectenweb.nl/aweb/archiped...
http://www.frontierscience.nl/index.php?op...

Dolmen en hunebedden hebben idd veel van elkaar weg,maar het zou zo maar kunnen dat 2 totaal verschillende volken het zelfde idde kregen,hoe hun overledenen te begraven. Menhirs zijn bij mijn weten alleenstaande stenen en ik heb eerlijk gezegd geen idee,wat daar de functie van was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100