Waar dacht men dat het einde van de aarde was?

toen ze dachten dat de aarde plat was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

achter de horizon. mensen reisden nog niet zoveel en dachten vanaf hun woonstek het einde van de wereld al te kunnen zien.

Ergens op zee. Ze dachten dat ze, als ze ver genoeg zouden varen eraf zouden kukelen.

5 kilometer vanaf de kust, je kunt namelijk dan niet meer verder kijken omdat de aarde rond is.

Daar waar de lucht de aarde lijkt te raken.

Geloof in een platte aarde wordt in de oudste schifturen van de mensheid gevonden. In het vroege Mesopotamische denken werd de wereld voorgesteld als een platte schijf die in de oceaan dreef, en dit loopt vooruit op de vroege Griekse kaarten. De meeste theologen en bijbelonderzoekers stellen dat de schrijvers van de Bijbel een Babylonisch wereldbeeld hadden waarin de aarde plat is en op een soort van pilaren staat. Tegen de klassieke tijden (ronsom het jaar nul) kwam een ander idee, dat de wereld bolvormig was op. Dit werd omhelsd door Pythagoras, blijkbaar op esthetische gronden, net zoals hij alle andere hemellichamen bolvormig zag. Aristoteles droeg bewijs uit eigen waarneming bij voor een bolvormige aarde, en merkte op dat reizigers die naar het zuiden reizen zuidelijke sterrenbeelden hoger boven de horizon zien. Veronderstelt men dat de sterren zeer ver weg staan, dan kan dat alleen maar als de horizon in zuidelijkere gebieden een hoek maakt met de horizon in noordelijkere gebieden, dus als het oppervlak van de aarde rond is. Dus kan de oppervlakte van de Aarde niet plat zijn. In de tijd dat de mensn dachten dat de aarde plat was, werden er nog niet van die verre reizen gemaakt. men bleef dicht bij huis. Maar men geloofde, dat als je maar ver genoeg naar het westen voer, er een moment kwam dat je van de aarde afviel. Hoever dat was en waar naar toe had men nog geen idee van.

Hier, volgens Herodotus (45o v. chr.) die toch echt wel een eindje van huis kwam.

The Flat Earth Society dacht dat de wereld er zo uitzag: - al het land in het midden van de aarde(schijf) - aan de rand van de aarde zat een laag ijs van 3 km hoog - de diameter van de aarde was 4500 km - je kon niet verder dan de horizon varen. de rede dat je eraf zou vallen is omdat volgens deze mensen de aarde in een continue beweging OMHOOG vliegt. vandaar dat er zwaartekracht is op hun aarde.. ik zelf kon me lachen niet inhouden toen ik dit hoorde, maar wees vrij om deze video te bekijken(zie bron)

Bij Hoek van Holland......!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100