wat was de grootste natuurramp van de wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mens, die hoeft maar ergens naar te kijken en het is al kapot.

De uitbarsting van de Krakatou

In 1931 werd de ramp van 1887 (overstroming van de Gele Rivier in China) nog eens dunnetjes overgedaan. Althans, dunnetjes... Dit keer overstroomde niet alleen de Gele Rivier. Ook 2 andere grote rivieren traden buiten hun oevers. Schattingen van het aantal doden lopen op tot 4 miljoen. In 1887 waren er ruim 800.000 doden. Toegevoegd na 29 minuten: Zie artikel in Quest

Bronnen:
http://www.quest.nl/braintainment/pijlers/...

Als je natuurramp in de ruime zin van het woord neemt: De geboorte van Adolf Hitler.

De grootste natuurramp, met groot in de zin van: met de meeste impact op het leven, dan is dat de inslag geweest van een meteoor 65 miljoen jaar geleden voor de kust van Yucatan. Niet alleen had de inslag zelf een enorme impact, maar vooral ook de jaren die er op volgenden van verminderd zonlicht door het vele stof in de atmosfeer. De dinosauriërs moesten het toen afleggen in de concurrentiestrijd tegen de zoogdieren en stierven uit.

De mens. Een meteoriet. De grootste moet nog komen; als onze zon opzwelt en de aarde opslokt (maar dat maken wij niet meer mee).

De Zondvloed, zoals beschreven in Genesis 6-9. Een vloed die "alles en iedereen vernietigde"...

de tsunami in 2004

Voor het leven op Aarde in het algemeen waarschijnlijk de uitbarsting van de Siberische trappen van zo'n 250 miljoen jaar geleden die vaak verantwoordelijk wordt gehouden het uitsterven van rond de 90% van het leven op Aarde aan het einde van het Perm tijdperk. Ongeacht welke oorzaak het exact (er zijn meerdere theorieën) was: het was in de geschiedenis van de Aarde met afstand de grootste massa extinctie en daarmee een goede kandidaat voor de grootste natuurramp. Voor de mens waarschijnlijk de uitbarsting van de Toba supervulkaan op Sumatra van zo'n 74000 jaar geleden die, naar tegenwoordig wordt gedacht, bijna de mensheid heeft weten uit te roeien (de genetische variatie bij mensen is vergelijkbaar met dat van soorten die nu ernstig met uitsterven worden bedreigd). Verder gaan er nog theorieën dat de jonge Aarde door een planetoïde is getroffen en dat die inslag verantwoordelijk is voor de vorming van de maan. Als dit zo is dan zou dit over de gehele geschiedenis van de Aarde als planeet de grootste catastrofe zijn. Wanneer je gelooft dat de Aarde minder dan 6000 jaar geleden door God is geschapen dan is waarschijnlijk de zondvloed de grootste ramp (of de 10 plagen van Egypte).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100