Hoe bereikte verschillende uitvindingen en ontdekkingen de hele wereld?

Nu is het gaat het vrij gemakkelijk door middel van de communicatie technologieën die we op het moment hebben.

Belangrijke uitvindingen werden meestal maar door een kleine groep personen ontdekt. Hoe hebben dit soort uitvindingen uiteindelijk de hele wereld weten te bereiken in een tijd waar auto's e.d. nog niet bestonden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Al bestonden er geen auto's, er zijn al heel lang wereldwijde onderlinge contacten. En iets dat opzienbarend is, of heel nuttig, trekt vanzelf veel aandacht. Misschien ging de verspreiding langzaam, bijvoorbeeld via de zeilschepen van de diverse handelsvloten, of per postkoets (en misschien wel stiekem per postduif), maar de verspreiding van ideeën en uitvindingen vond wél plaats.

De wil om groter te worden en handel. Rijke koningen en andere rijken hadden macht. Maar ze willen nog meer macht. Dus wat doe je als je groter wil worden: of je trekt op uit naar een nieuw gebied b.v. met schepen of je voert oorlog met je buren. Door op ontdekking te gaan werd er gecommuniceerd met de rest van de bevolking op aarde. Om oorlog te voeren heb je wapens nodig en besteed je geld/handelswaar uit aan het bedenken van uitvindingen (b.v. catapult). En als ze dan het land veroverd hebben vinden ze voorwerpen/uitvindingen van het veroverde volk die zelf kunnen gebruiken. Zo werden uitvindingen door meerdere volken gebruikt. Toen er steeds meer handel werd gedreven ging het ook steeds sneller met uitvindingen en het doorgeven van kennis van ontdekkingen. Want b.v. als je koning huppel de pup verteld wat je ontdekt hebt in Indie heb je hem als een bondgenoot als je straks oorlog gaat voren met koning tralala.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100