Waarom voorziet Frankrijk een begraafplaats voor de vijand (Duiters)?

Het lijkt me onlogisch dat de Fransen een begraafplaats schenken/voorzien voor hun vijanden die zoveel leed hebben verricht.

Maar toch is het zo dat de Fransen dat voorzien zoals: http://www.greatwar.co.uk/french-flanders-artois/cemetery-neuville-st-vaast-german.htm

Dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de afspraken van de Geneefse Conventies moeten de begraafplaatsen voor de gevallenen van oorlogen zowel worden aangelegd voor de vijanden als voor de beschermers van een land. Tussen de betrokken landen wordt dan met bilaterale verdragen afgesproken waar de begraafplaatsen precies worden aangelegd. De Geneefse Conventies is de verzamelnaam voor de verdragen die van 1864 tot 1949 zijn geformuleerd in Genève en die, als onderdeel van het internationaal humanitair recht, de rechtsregels bepalen ten tijde van een gewapend conflict.

Bronnen:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Cimetières_m...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneefse_Conventies

Sinds 1864 zijn er in Genève en Den Haag verschillende internationale verdragen afgesloten over de wijze van oorlogvoering. In de verdragen van Den Haag in 1889 en 1907 bepaalt artikel 19 dat het verstrekken van bewijzen van overlijden en de wijze van begraven van krijgsgevangenen op dezelfde wijze dient te gaan als voor het eigen nationale leger. In het Avalon project van Yale Law School zijn de verdragen van Genève en Den Haag en erop aansluitende latere verdragen makkelijk te vinden in Engelse vertaling.

Bronnen:
http://avalon.law.yale.edu/19th_century/ha...
http://avalon.law.yale.edu/subject_menus/l...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100