Hoe kan het, dat Duitsland Groot Brittannië rond 1940 niet veroverde, terwijl Duitsland toen het sterkste leger van Europa had?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk omdat er tussen Duitsland en Engeland een plens water ligt.

Historici zien twee belangrijke redenen waarom Engeland Duitsland in 1940 wist af te slaan. Ten eerste had Engeland toen de beschikking over radar, wat de Duitsers niet hadden. Ten tweede was Engeland erin geslaagd de code van de Duitsers te kraken waardoor ze in staat waren gecodeerde radioberichten van de Duitsers te lezen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_om_Engeland

Op (impliciet) verzoek van de vraagsteller: Enkele factoren: - Duitsland voerde op meerdere fronten oorlog - De Noordzee (de Duitse marine was relatief erg klein) - De Luftwaffe bezat op dat moment te weinig zware bommenwerpers om een daadwerkelijk succesvolle aanval uit te kunnen voeren, laat staan een invasie. - De bevelhebbers van de Luftwaffe waren verdeeld en veranderden voortdurend van tactiek. - Spitfires en Hurricanes waren superieur ten opzichte van de escorts van de Luftwaffe (zoals de Bf-109E) - De RAF hoefde hun vliegtuigen niet helemaal vol te tanken. Dit leverde een groot voordeel op t.a.v. wendbaarheid en snelheid. - Een RAF piloot kon, als deze was neergeschoten en het uiteraard overleefde, meteen weer een vliegtuig bemannen. - De Britten hadden vrij geavanceerde radarsystemen. Er zullen vast meer zaken hebben meegespeeld, maar voornoemde factoren zullen een grote rol hebben gespeeld. (en ja, dit is dezelfde tekst als mijn reactie op de vraag) ;)

Ik geloof dat de Britse vloot ook erg sterk was! Omdat Groot-Brittannië omringd is door water, is dit 'land' altijd wel goed voorbereid voor oorlog op zee.

Bronnen:
http://www.veteranen-online.nl/navy/situatie9.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100