Wat was het eerste elektrische apparaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gloeilamp (1889 elektrisch licht) Stofzuiger (1901 in Engeland) Strijkijzer (eerste in nederland)

Grappig is dat de vibra het 5de elektrische apparaat was dat in de huishoudens kwam. Wel na de naaimachine en de broodrooster, maar vóór de stofzuiger en elektrische strijkbout.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/

Bedoel je met apparaat iets wat in een huishouden, gezin of fabriek gebruikt kon worden als zodanig? Want de eerste gloeilamp is al in 1854 gemaakt. De eerste gloeilampenfabriek in Nederland was in dec. 1883 in Rotterdam. Dat kwam omdat in Nederland in 1882 een Belgisch bedrijf het initiatief had genomen om in Rotterdam met behulp van een kleine centrale enkele gebouwen van elektriciteit te voorzien. Rond 1900 werd de stofzuiger uitgevonden de Booth Machine. Die was erg zwaar, hij woog 50 kilo.

Bronnen:
http://www.nrcboeken.nl/recensie/elektrici...

Het stopcontact en de stekker waren de eerste elektrische apparaten.

De kooi van Faraday is voor het eerst gemaakt in 1836 en vernoemd naar de uitvinder hiervan, Michael Faraday. De kooi van Faraday is de benaming van een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper, ijzer of aluminium die er voor zorgt dat de elektromagnetische straling niet tot binnen de kooi kan doordringen....

Ik vermoed dat een elektrisch verwarmingselement een van de oudste toepassingen is. Toegevoegd na 2 minuten: straalkachel elektrische convector Toegevoegd na 8 minuten: Ik weet absoluut wat het eerste elektrische apparaat was met betrekking tot wisselspanning en dat is de dynamo: In 1831 ontdekte Michael Faraday dat je met een magneet elektrische stroom kunt maken. Zo werkt ook de dynamo. Als je fietst, gaat het wieltje op je dynamo draaien. Daardoor gaat de asin, de dynamo en de sterke magneet draaien. De magneet draait langs een klosje koperdraad en hierin ontstaat dan elektrische stroom voor het licht op je fiets. Verwarming was al mogelijk met gelijkspanning door een element te voeren.

Bronnen:
http://www.collegenet.nl/index_mainframe.p...

Een batterij, gemaakt door de Egyptenaren. Oorsprong duizenden jaren oud.

volgens mij is het niet zeker maar ik denk batarij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100