was vincend van Gogh in zijn jeugd al depressief

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja volgens mij wel,hij was ook een beetje een introvert iemand

Niemand wordt depressief geboren en dus iedereen wordt dat pas op latere leeftijd... Ik ken de statistieken niet, maar ik denk toch dat je een eind in de twintig moet zijn om überhaupt depressief te kunnen geraken... Vincent van Gogh zal hierop geen uitzondering zijn... Ik spreek hier in het algemeen, dus uitzonderingen daargelaten...

Hij is trouwens Vincent van Gogh, maar waarschijnlijk wel daar het een verschijnsel is wat hoort bij creativiteit en genialiteit.

Waarscheinlijk nog niet depressief maar wel 'anders'. Qoute van wikipedia: "Als kind was Vincent een zwijgzame, enigszins in zichzelf gekeerde jongen" (zie link)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_G...

Ik vrees van wel.Al op heel jonge leeftijd werd hij op kostschool gedaan en vanaf zijn zestiende stuurde zijn vader hem de wijde wereld (den Haag) in.Sindsdien was hij behept met een permanent heimwee naar het platteland. http://www.inghist.nl/Onderzoek/Projecten/BWN/lemmata/bwn6/gogh

Al vrij vroeg maakte hij depressieve perioden door, maar omdat hij later ook aan syfilis leed, werden de zenuwaanvallen extra versterkt.

Volgens moderne inzichten had Van Gogh een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100