Hoe komt de Koningin bij 200 jaar Koninkrijk?

Want volgens mij begint het Koningshuis pas in 1815.
Daarvoor was het wel een koninkrijk maar dat was onder Napoleon 1806 - 1810.
Dan kom ik toch echt niet op 200 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koning Willem I is ingehuldigd in Amsterdam op 20 november 1813. Het officiële Koninkrijk der Nederlanden is in 1815 gestart.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninkrijk_de...

In de jaren 1813 – 1815 werd het fundament gelegd voor het land dat we in de 200 jaar daarna hebben opgebouwd. Dat betekent dat destijds ook vele instellingen en instituties opgericht die dus ook allemaal in de periode 1813 – 1815 200 jaar bestaan. Ook zij vieren dit. Hierbij kan je denken aan de Koninklijke Nederlandsche Munt, De Nederlandsche Bank en de Tweede en Eerste Kamer. Toegevoegd na 7 uur: http://www.200jaarkoninkrijk.nl/Content2/Viering

Bronnen:
http://www.200jaarkoninkrijk.nl/Content2/Viering
http://www.paleisamsterdam.nl/het-paleis/g...

uit wikipedia Willem I Frederik, geboren als Willem Frederik Prins van Oranje-Nassau (Den Haag, 24 augustus 1772 – Berlijn, 12 december 1843) was de eerste koning van Nederland uit het huis Oranje-Nassau. Na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Leipzig in 1813 werd hij ingehuldigd als 'Soeverein Vorst' der Verenigde Nederlanden. Op 16 maart 1815 riep hij zichzelf uit tot koning der Verenigde Nederlanden en hertog van Luxemburg. In hetzelfde jaar werd op het Congres van Wenen door de Europese mogendheden besloten om het hertogdom Luxemburg te promoveren tot groothertogdom, Willem I te erkennen als eerste groothertog en werd de koningstitel en de titel van Hertog van Limburg bevestigd. Hiermee was de kersverse Nederlandse monarchie binnen Europa formeel erkend en fungeerde als buffer voor zowel Frankrijk als Engeland. Na de troonsafstand in 1840 noemde Willem I zich koning Willem Frederik, graaf van Nassau. Voor het eeuwfeest wordt de periode van 1813 tot 16 maart 1815 dus meegeteld. Toegevoegd na 2 uur: Op de vraag van W Huls:WHuls Je vroeg een antwoord en dat antwoord heb ik gegeven. Of je met de uitleg tevreden bent staat niet ter discussie. Het is aan u om te vinden of het al dan niet klopt.Een vorst is dan wellicht volgens u geen koning maar een koning is wel een vorst. U zou de totstandkoming van de codificatie van het BW moeten lezen om uw gevoel in overeenstemming te brengen met de geest van deze tijd en die is dat wij dit jaar een eeuwfeest te vieren hebben. Maar u bent tot niets verplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100