Wat is het verschil tussen een koningkrijk en keizerrijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een koningkrijk is van een koning en een keizerrijk van een keizer.

Aan het hoofd van een koninkrijk staat een koning, en aan het hoofd van een keizerrijk, een ............. juist! Een keizer!

Geen, beide zijn monarchieën. Het is gewoon waar er des tijds is gekozen. Beide vormen staan op gelijke hoogte in de hiërarchie.

Qua structuur niet veel. Het zit 'm puur in de naam. Zie hieronder de verklaring van de afkomst van de naam Keizer. De titel keizer is afgeleid van de Latijnse eigennaam Caesar (Latijnse uitspraak: ['kaɪ̯sar]?). Caesar was het cognomen van Gaius Julius Caesar (ca. 100 v.Chr - 44 v.Chr.). Hij werd door de senaat benoemd tot dictator perpetuus ("eeuwig leider") over Rome. In feite herstelde men hiermee de vroegere monarchie in het Romeinse Rijk. Maar omdat de eerste koningen door het Romeinse volk waren verjaagd rustte er sindsdien op de titel 'koning' (in het Latijn rex) een taboe. De officiële Romeinse titel werd daarom het Latijnse equivalent imperator.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Keizer

Er is geen verschil. Koningen, sjahs, keizers, sultans: Het zijn allemaal woorden die verwijzen naar een erfrechtelijke alleenheerser. 'Koning' komt uit het oud-Noors: konungr. Vertaal je het in het Turks en je krijgt het woord sultan; Perzisch wordt het sjah. Het heilige Roomse rijk had een kaiser ('keizer'), een Duitse verbastering van de naam Caesar. Zelf gebruikte Caesar de titel 'imperiator', letterlijk 'oppercommandant'. Vooral Franse en Britse heersers vonden dit een mooie term. In een vlaag van grootheidswaanzin kroonde Napoleon zichzelf daarom in 1804 tot empereur van het Franse rijk. Koningin Victoria kon niet achterblijven en liet zich in 1876 uitroepen tot empress van India. Het Japanse woord voor keizer, 'tenno', betekent 'grote heerser'.

Bronnen:
Quest

aan het hoofd van een keizerrijk staat een keizer en aan het hoofd van een koningkrijk een koning. dit zijn 2 verschillende namen voor de zelfde staatsvorm een monargie. zo heb je in andere landen weer een andere naam zoals Tsaar, Farao, Sjah.

Mijn Ant:aan het hoofd van een keizerrijk staat een keizer en aan het hoofd van een koningkrijk een koning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100