Was Jezus bekend met het boeddhisme en zo ja, heeft hij daar ooit uitspraken over gedaan?

Ten tijde van het leven van Jezus, was het boeddhisme al zo'n dikke 500 jaar bekend en zal ongetwijfeld zijn doorgedrongen tot de regio waar Jezus leefde.
Was het boeddhisme bij de Joden en Romeinen bekend en werd het genegeerd, of zijn er uitspraken over bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wel zeker dat het Boeddhisme bekend was in het Romeinse Rijk, alleen al vanwege de zijderoute, die tussen China en het Midden Oosten liep en dwars door Boeddhistische landen liep. (De Islam bestond nog niet!) Zoals de kunst in wat nu Afghanistan, Pakistan en India is werd beïnvloed door het Griekse Hellenisme, zo kan het best zijn dat Boeddhistische ideeën in het Romeinse Rijk (en dus bij de Christenen) terecht is gekomen. Volgens de link is daar inderdaad sprake van. Voor zover ik weet is er in de Romeinse en/of Joods-Christelijke wereld nooit over het Boeddhisme geschreven.

Bronnen:
http://lvb.net/item/8670

Afgezien van het feit dat het Boeddhisme geen religie is maar een filosofie durf ik mijn hand er niet voor in het vuur te steken, dat deze levenshouding ook bekend was in het Israel van Jezus Christus. In de periode 300 v Chr en 600 na Chr was het Boeddhisme ook in beperkte mate (via de Zijderoute) bekend in het Midden Oosten, waaronder Egypte. In 2005 na Chr geeft de statistiek geen enkel cijfer omtrent het boeddhisme in Israel. Maar terug naar de tijd van Jezus Christus en met name Hij zelf. Uitgaande van het Christelijke geloof is Jezus Christus een der Heilige Drie Eenheden, De vader, de Zoon en de Heilige Geest . In de geloofsleer zegt Jezus ….gij zult geen afgoden vereren maar mij alleen aanbidden. In deze algemene samenvatting kunt u aflezen, dat zo het Boeddhisme als een godsdienst wordt beleden, dit niet in overeenstemming is met een der geboden van de Tien Geboden van God. Expliciet zijn er mijns inziens geen bindende uitspraken bekend. Toegevoegd na 1 uur: elicrates wees mij op een fout. ik bedoelde te zeggen dat Jezus Christus een van de drie figuren is van de H.Drie Eenheid. Natuurlijk gaan we uit dat er daarvan maar één bestaat. (..is Jezus Christus één, der Heilige Drie Eenheden, de Vader, de Zoon en de H. Geest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100