Heeft Achilles echt geleefd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is best mogelijk dat Achilles wel heeft bestaan, maar dan niet als halfgod met bovenmenselijke prestaties. Er zijn door de eeuwen heen verschillende Robin Hoods geweest, en Koning Arthur heeft waarschijnlijk ook geleefd. Maar de heroïsche verhalen eromheen kunnen onmogelijk waar zijn. Daarom zijn het legendes.

Het verhaal van Achilles en Troje is een legende. Het is niet eens zeker waar de plaats Troje zou hebben gelegen, ze denken iedere keer ergens anders.. Dus nee, denk het niet.

Absoluut, een der oude Grieken. Achilles (Latijn) of Achilleus (Oudgrieks: Ἀχιλλεύς / Akhilleús [1]) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog en de hoofdpersoon in het boek van Homerus, Ilias. Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden. Latere legenden (Statius) beschrijven dat Achilles alleen kwetsbaar was in zijn hiel. Dit werd dan ook zijn dood, een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel was zijn doodsoorzaak. Hij was de zoon van Peleus, de koning van de Myrmidonen in het Griekse Thessalië, en de Nereïde Thetis, de dochter van Nereus, de kleinzoon van Aiakos (Aeacus) en hierdoor een afstammeling van Zeus. Hij wordt vaak "Peleide" of "Aiakide" genoemd, epitheta die herinneren aan de afkomst van de snelvoetige Achilles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100