Hoe groot was de kans voor een soldaat uit de 2de Wereldoorlog om te sneuvelen?

Toegevoegd na 4 minuten:
(Van alle Soldaten hoeveel zijn er gestorven)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bedoeld het aantal slachtoffers gedeeld door het aantal soldaten... 22 tot 25 miljoen slachtoffers (onder soldaten) en in totaal ongeveer 67 miljoen soldaten, dus 22/67=33% tot 25/67=37% Niemand kan natuurlijk zeggen wat het precies is, want we weten nooit precies hoeveel soldaten er meededen en hoeveel er gesneuveld zijn. Het kan ook zijn dat de soldaten door executie zijn omgekomen of door de kou, maar dit is wat ik denk dat u vroeg :) Toegevoegd na 2 uur: De "67 miljoen" is het totaal aantal soldaten in WW2, niet het dodental. (voor de duidelijkheid) Toegevoegd na 3 uur: voor de mensen die de link voor de 67 miljoen willen hebben, die is er nu bij.

Bronnen:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_casual...
http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_...

Van de Britse en Amerikaanse troepen die daadwerkelijk deelnamen aan gevechten is 13% gesneuveld en werd 32% gewond.

Bronnen:
http://www.w8.nl/feitenTW.htm

WO II kent het grootste aantal dodelijke slachtoffers. Zie Wikipedia World War II casualties. Na lezing zal het duidelijk zijn dat een (gewogen gemiddelde) om als soldaat te sneuvelen niet kan worden gegeven. Daarvoor zijn er gewoon teveel verschillende omstandigheden. Er zijn zat soldaten, die nog nooit een schot hebben gelost omdat zij bijvoorbeeld een kantoorbaan hadden. In Schotland of zo.De kans dat ze zich dood verveelden was gro(o)t(er). Maar sneuvelen als gevolg van gevechthandelingen. No way!! Lag je echter in Stalingrad, waar 3 jaar lang om elke centimeter is gevochten en de vijandige soldaten soms tegenover elkaar lagen in verschillende kamers van hetzelfde huis, dan was de kans aanzienlijk groter, dat je de andere dag dood was. Onderzeebemanning of vliegtuigbemanning? Denk eens aan D-Day. Vanuit een boot het water in en met je geweer boven het hoofd naar het strand wadend en onderwijl beschoten worden door alles wat maar schieten kon, vanuit een bunker van metersdik gewapend beton. Dat red je nooit. Toch wonnen die soldaten!! Japanse soldaten in Hiroshima en Nagasaki hadden ook niet veel kans met die atoombommen. Maar de Duitse troepen in Zuid-Oost Frankrijk zaten goed tijdens D-day. Zij konden bij wijze gaan pootje baden. Nee er is geen zinnig woord te zegen van een kans op sneuvelen of overleven. Ik heb meen ik eens gelezen, dat per gesneuvelde soldaat 1.500.000 patronen zijn afgevuurd. Dan lijkt de overlevingskans reëel. Maar incidenteel bleek dat je geen schijn van kans had. Een uzi schiet bv. met een vuursnelheid van 600 patronen per minuut. Maar er zitten maar 25 patronen in de houder. Een druk op de trekker en het ding is leeg. Niemand geraakt. Nieuw magazijn. Enz. Toegevoegd na 1 uur: Terechtwijzing juist. Vergissing met beleg van Leningrad dat "1000" dagen duurde

Bronnen:
wikipedia

De vraag is eigenlijk te vaag om te beantwoorden. Je zou eerst moeten weten hoeveel militairen daadwerkelijk aan het front hebben gevochten. Een klerk die bijvoorbeeld de hele oorlog doorbrengt achter een bureau in de VS had geen enkele kans om te sneuvelen door oorlogsgeweld. Een Amerikaanse parachutist had daarentegen een overlevingskans van c.a. 1,5 op de 3 keer dat hij ingezet werd.

Alle vorige antwoorden geven aan hoeveel % soldaten er gesneuveld zijn. Dat zal allemaal wel kloppen, maar daarmee is jou vraag niet beantwoord. Het enige juiste antwoord op jou vraag is 50%. Hij sneuveld of hij sneuveld niet. hier kan je geen speld tussen krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100