Welk boek kan ik het beste lezen als ik meer wil weten over de mythe van King Arthur en Merlin?

Ik wil een leuk boek lezen die mij de geschiedenis van deze personages goed kan weergeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoek je fictie of non-fictie? Als je fictie zoekt, zou ik je The Once And Future King van TH White aanraden. Dit is een prachtig boek over Arthur en Merlijn. De Nederlandse vertaling heet Arthur, Koning Voor Eens En Altijd. Vooral het eerste van de vier delen, The Sword In The Stone (Het Zwaard In De Steen) is ontzettend mooi. Dit deel gaat over toen Arthur een kind was en lessen kreeg van Merlijn, waarbij hij oa. in allerlei dieren veranderd werd om te ervaren hoe die verschillende dieren leven en denken, wat hij later weer kan toepassen als leider. Toegevoegd na 1 minuut: Oei, ik typ te langzaam, in de tussentijd hebben al meer mensen dit boek genoemd.

Ik zou gaan voor de nevelen van avalon (Engels the mists of Avalon)

Dat ligt eraan waar je naar op zoek bent. Op bol.com vind je al 23 titels met verschillende invalshoeken van hetzelfde verhaal, soms ook voor kinderen (zie link). Als je een mooie en veelgebruikte moderne versie zoekt van het verhaal dan kan ik je de boeken van T.H. White aanraden (zie 2e link). Arthur, koning voor eens en altijd is een trilogie, later heeft hij ook nog een boek over Merlijn geschreven. Leuk leesvoer in ieder geval, maar lastig te krijgen. Misschien hebben ze hem nog wel bij je plaatselijke bibliotheek of kun je hem via bol.com tweedehands voor weinig geld kopen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/T.H._White
http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresulta...

Ik vond zelf dit boek altijd erg leuk. En dan de DVD Merlin (ik weet het je vroeg om een boek, maar die film is echt de moeite)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Merlin_(film)
http://www.bol.com/nl/p/koning-arthur/1001...

De serie van T.H.White. O.a. Arthur, Arthur koning voor eens en altijd, Boek Merlijn. zie link.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/c/nederlandse-boeken...

Lees het wikipedia artikel. Onderaan worden verschillende boeken genoemd, oudere en nieuwere. O.a. een boek van Hubert Lampo, Arthur. En Jaap ter Haar schrijft ook erg mooi. Ook heel nuttige linken erbij. http://nl.wikipedia.org/wiki/Koning_Arthur

misschien het kinderboek "Merlijn" van Agave Kruijssen

Het beste om te lezen is de trilogie van Bernard Cornwell. de boeken heten 1, de winterkoning, 2, de vijand van god en 3, excalibur. Deze zijn geschreven alsof Bernard er zelf bij is geweest geweldig, je hoort, ruikt en proeft als het ware de hele atmosfeer uit die tijd. Deze boeken mogen niet op je boekenplank ontbreken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100