wie is de oudste architect?

het is voor een project maar ik vind het niet op google

Weet jij het antwoord?

/2500

Wikipedia zegt dat het de volgende Turkse architect is : Koca Mimar Sinan Ağa (Ağırnas, 15 april 1489 - Istanboel, 17 juli 1588) is de bekendste architect (mimar is Turks voor architect) uit het Ottomaanse Rijk. Hij werkte als hoofdarchitect voor de Ottomaanse sultans Selim I, Süleyman I, Selim II en Murat III. Zijn bekendste bouwwerken zijn de Selimiye-moskee in Edirne en de enorme Süleymaniye-moskee in Istanbul. Hij was een van de eerste architecten ter wereld die in zijn ontwerpen rekening hield met aardbevingen. Sinans invloed op de Ottomaanse bouwstijl en zelfs de hedendaagse Turkse bouwstijl is enorm. Zelfs in hedendaagse ontwerpen van Turkse moskeeën zoals de Mevlana-moskee in Rotterdam zijn Sinans ideeën terug te zien.

De Braziliaan Oscar Niemeyer het helpt om de "hele zin" te zoeken Toegevoegd na 1 minuut: hiermee word dan de hoogste leeftijd bedoeld

Bronnen:
gezocht op oudste architect ter wereld"

Wat dacht u van de Egyptenaren, er zijn werken bekent waar in beschreven staat er een ontwerper (architect) was van bv de piramiden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oud-Egyptisch...

Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho (Rio de Janeiro, 15 december 1907) is een van de belangrijkste architecten binnen de moderne architectuur.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oscar_Niemeyer

Qua stenenbouw: dat waren de Egyptenaren die stenen van 70 ton gebruikten, ze op 0,1 mm haaks en vierkant uitslepen en ze lijmden met een precisie dat een briefkaart er niet tussenpast. Zijn ongeslagen kampioen. Qua betonbouw: dat waren de Romeinen. Hun beton geldt momenteel nog steeds als het allerbeste Rijksgebouwenbeton dat ooit leverbaar was. Zelfs zó goed dat inmiddels de portlandfabricage weer wat duurzamer dan vroeger zal worden gemaakt door het toevoegen van natriumcarbonaat (=huidig sodatype)

De oudste met naam bekende architect is Imhotep, die voor farao Djoser de trappenpiramide bij Saqqara, Egypte ontwierp. Dan heb je het over ongeveer 2600 v.Chr. De Oude Egyptenaren vonden wat Imhotep had gedaan zo bijzonder dat ze hem later vergoddelijkten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Imhotep

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100