Waarom is rome zo groot geworden?

waarom is rome zo groot

Weet jij het antwoord?

/2500

Het was de hoofdstad van het groot romeinese rijk. Dat heeft gezorgt voor enorme welvaart en welvaart trekt hordes mensen.

Romeinen die in Rome leefden kregen gratis voorzieningen zoals brood en schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Bovendien was het de hoofdstad van het grote Romeinse rijk, het Romeinse rijk werd vanuit daar bestuurd. Iedereen die invloed wilde hebben moest daar wel wonen. Tevens zijn daar natuurlijk heel veel eeuwen over heen gegaan. De Latijnen woonden al rond 600 v. Chr. in die regio, toen zijn ze gaan veroveren en gaan bouwen.

Rome kent drie verschillende stadia: ten eerste het oude Rome, het Collosseum, Forum Romanum enzovoort. Dit is het antieke Rome, het centrum van het Romeinse Rijk. Vroeger moest men als bezoeker 70 dagen in Rome doorgebracht hebben voordat men een audientie bij de keizer of de senaat kon krijgen om een gunst te vragen. Het doel daarvan was dat men geld uitgaf in Rome, zodat er welvaart ontstond. Omdat 70 dagen best lang is, bouwden welvarende burgers een huis in Rome. In de Middeleeuwen werd Rome het centrum van de Katholieke wereld. Vaticaanstad en alle kerken werden gebouwd, ook dit trok weer veel mensen aan die in Rome gingen wonen. Het moderne Rome is tussen het antieke en het middeleeuwse Rome gebouwd. Dat maakt Rome een schitterende en boeiende stad. Om de hoek van de elegante winkelstraat kun je plotseling oog in oog staan met het Pantheon of met de Trevi fontein.

Vanwege de efficiente oorlogsmachine en administratie. De romeinse legers hadden relatief weinig manschappen ten opzichte van hun tegenstanders maar een superieure organisatie en technologie. De oorlogsmachine financierde zichzelf door de inkomsten uit veroverde gebieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100