Waar kan ik mijn voorouders familie stamboom vinden?.

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb op verschillende sites gekeken, en ik heb een heleboel aanwijzingen over mijn familienaam. Maar niemand in de familie is hiermee zover ik weet mee bezig. Ik zou graag willen weten waar ik vandaan kom, ook al is het maar 300 jaar terug. Ik moet alles zelf doen en dat maakt het moeilijker. Ik heb een heleboel aanwijzingen maar of dit het ook werkelijk is kan ik hierdoor niet aanduiden. Vandaar de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

In het gemeenteregister. Meestal te vinden bij het archief in je woonplaats. Elke woonplaats heeft een apart archief. Het ligt aan de plaats waar dit te vinden is. Dat zou je zelf even op google moeten opzoeken.

Als nog niemand met jouw achternaam de stamboom uitgezocht heeft, kun je hem niet zomaar vinden. Dan moet je zelf aan de gang begin met je ouders/grootouders en zo verder. je begint in bevolkingsregisters en doopboeken van de kerk en zo steeds verder terug. Vanaf de tijd dat er nog geen registers werden bijgehouden moet je verder zoeken in notariele acten en dergelijke. google eens op stamboom+naam misschien kom je al wat tegen

Met de hulp van Genlias kun je ver komen. http://www.genlias.nl/nl/page0.jsp

Komen je voorouders uit Nederland? Begin dan op www.genlias.nl. Moet je wel namen hebben en geboorteplaatsen / jaren bijvoorkeur voor 1900.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100